Overdracht huurwoningen en -appartementen tussen nieuwe woonmaatschappijen

  08 juni 2024

  REGIO – De voormalige woonmaatschappijen dragen de huizen en appartementen buiten het nieuwe werkingsgebied over aan de nieuwe woonmaatschappijen. Dat geldt ook voor Woonmaatschappij Dender-Zuid.

  Het oorspronkelijke werkingsgebied van de fusiepartners van Woonmaatschappij Dender-Zuid bestond uit 14 gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lebbeke, Lede, Lierde, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Wichelen en Zottegem.

  Overdracht

  Door de fusie bestaat het werkingsgebied van Woonmaatschappij Dender-Zuid voortaan uit 8 gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Ninove en Wichelen. Het patrimonium in de andere gemeenten moet worden overgedragen aan de woonmaatschappij, die verantwoordelijk is voor die specifieke regio.

  Voor Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem is dat vanaf 14 juni Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen. Lebbeke komt vanaf 1 juli onder stek92. Vanuit stek92 krijgt Woonmaatschappij Dender-Zuid op haar beurt patrimonium bij, voornamelijk in Aalst.

  De huurwoningen en -appartementen, die sommige steden en gemeenten in eigen beheer hadden, vallen voortaan onder de woonmaatschappij in hun regio. Dat geldt ook voor de ingehuurde woningen en appartementen via privé-eigenaren.

  Zo wordt alles gecentraliseerd: één werkingsgebied, één woonmaatschappij. Een maatregel ,die het op termijn voor de huurder eenvoudiger kan maken.

  Informatie

  De huurders van de woningen en appartementen in de over te dragen gemeenten zijn ondertussen op de hoogte gebracht van deze overdracht. Voor hen verandert weinig: ze blijven gewoon wonen in het huis of appartement, dat ze nu huren. De nieuwe woonmaatschappij in hun regio beheert voortaan hun huurcontract.

  “Deze overdracht brengt heel wat administratieve uitdagingen met zich mee. We zijn er ons van bewust, dat dit ook voor verwarring kan zorgen bij de huurders”, zegt Steven Hutse (algemeen directeur Woonmaatschappij Dender-Zuid). “Samen met de collega’s van de andere betrokken maatschappijen doen we er alles aan om de last voor de huurders tot een minimum te beperken”.

  De huurders, wiens huurcontract Woonmaatschappij Dender-Zuid binnenkort overneemt, mogen een informatiefolder in de bus verwachten. De huurbegeleiders van de woonmaatschappij plannen extra huisbezoeken en infomomenten om iedereen te informeren en vragen te beantwoorden.

  Info: Woonmaatschappij Dender-ZuidStek92Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons