Afscheid van Georgette De Kegel

    01 augustus 2023

    NINOVE – Wij vernemen het overlijden van Georgette De Kegel, op 86-jarige leeftijd. Zij zat 35 jaar in de Ninoofse gemeenteraad, voornamelijk voor de Volksunie.

    Georgette De Kegel (Aalst 16 mei 1937) was van jongs af aan geëngageerd in de Vlaamse beweging en de strijd voor sociale ontvoogding. Samen met haar vader was zij stichtend bestuurslid van de Volksunie-afdeling in Ninove.

    Politica

    In 1970 nam ze zonder succes voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ninove. Vier jaar later was ze voor de Volksunie wel rechtstreeks verkozen als lid van de kamer van volksvertegenwoordigers. Dat bleef zij tot 1977.

    Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 1976, de eerste van de fusiegemeente Groot-Ninove, werden zij en André Baro verkozen. Zes jaar later zetelde ze opnieuw in de gemeenteraad, met Renaat Raes en Urbain Daumerie. Ook in 1988 vertegenwoordigde zij de Volksunie in de gemeenteraad, samen met Willy De Saeger. Na de herverkiezingen van 08 oktober 1989 bleef zij als enige over voor haar partij.

    Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 en 2000 is ze verkozen op de lijst CVP/VU en in 2006 tenslotte als verruimingskandidaat op de CD&V-Plus-lijst. In 1995 was ze voorzitster van de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn.

    Geëngageerd

    Georgette De Kegel was een zeer mondige politica, scherp in het debat maar met het hart op de juiste plaats. Ze wist zich te handhaven en meer zelfs in de Ninoofse politiek, die net als elders nog vooral een mannenbastion was. Ze kwam uit voor haar standpunten en kon ze met verve verdedigen.

    Zij was niet alleen actief in de lokale politiek. Naast zaakvoerster van het Argenta-kantoor in Ninove was zij ook geëngageerd in het Vlaams Neutraal Ziekenfonds.

    Na 2012 trok ze zich terug uit de actieve Ninoofse politiek. Haar echtgenoot René Martens overleed in 2018. De laatste jaren verbleef Georgette in het woonzorgcentrum Wilgendries in Voorde. Zij overleed maandag 31 juli 2023 in Aalst.

    De uitvaart heeft vrijdag 11 augustus plaats, om 10 uur in de Ninoofse Abdijkerk. Dit bericht geldt ook als uitnodiging.

    Wij betuigen onze deelneming aan haar kinderen en kleinkinderen, haar familie en de vele vrienden en kennissen.

    MLI – Foto: © EHU

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons