Overstromingen november erkend als ramp

    23 april 2024

    OOST-VLAANDEREN – De Vlaamse regering erkent de overstromingen van 14 en 15 november 2023 als ramp voor de gemeenten Lede, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Wichelen.

    In de periode van 5 november tot en met 22 november 2023 hebben overstromingen schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Op voorstel van minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft de Vlaamse regering de overstromingen van november 2023 erkend als ramp. In de Oost-Vlaamse gemeenten Lede, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Wichelen geldt dit voor de overstromingen van 14 november en 15 november 2023.

    Aanvraag

    Burgers en ondernemingen, die door de overstroming schade hebben geleden in één van deze gemeenten, kunnen tot en met 31 juli 2024 een aanvraag tot tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

    Die aanvraag wordt bij voorkeur ingediend via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds, maar dat is ook mogelijk via de post of per e-mail.

    Info: Vlaams Rampenfonds.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons