Parket daagt 13 verdachten van sluikstorten voor de rechtbank

    03 oktober 2021

    GENT – Het parket van Oost-Vlaanderen behandelt maandag 04 oktober 13 zaken, waarbij alle verdachten zich voor sluikstorten moeten verantwoorden.

    Meer dan 90 % van de omgevingsmisdrijven krijgen een systematische opvolging tot de stopzetting ervan.

    Daarnaast treedt het parket ook sanctionerend op. Dat gebeurt door samenwerking met de bestuurlijke beboetingsinstanties of door minnelijke schikkingen of door de dagvaarding van de overtreders voor de correctionele rechtbank.

    Themazitting

    Naar aanleiding van de ‘Week van de Handhaving’ heeft maandag 04 oktober in de correctionele rechtbank van Gent een themazitting rond sluikstorten plaats.

    Het parket wil hiermee alle handhavers ondersteunen, die dagelijks het beste van zichzelf geven in soms moeilijke omstandigheden.

    Ook wil het parket een duidelijk signaal uitsturen, dat sluikstorten niet zonder gevolg blijft. Burgers beschouwen dit als een zeer asociaal en storend misdrijf. Het vervuilt het milieu en draagt bij tot de algemene verloedering van de leefomgeving. Bovendien jagen sluikstorters de maatschappij jaarlijks op torenhoge kosten.

    Op die themazitting van 4 oktober komen 13 zaken aan bod. Alle verdachten zullen zich moeten verantwoorden voor sluikstorten.

    Info: de zitting heeft plaats om 09 uur in zaal 3.1 van het gerechtsgebouw, Opgeëistenlaan Gent.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons