Parket houdt themazitting over sluikstorten

    02 oktober 2020

    GENT – Het parket Oost-Vlaanderen organiseert dinsdag 06 oktober een milieuzitting. 17 personen staan er terecht voor inbreuken in verband met sluikstorten en zwerfvuil.

    De week van 5 tot 11 oktober is de ‘Week van de Handhaving’. Het parket Oost-Vlaanderen schenkt daaraan extra aandacht met dit keer een themazitting voor sluikstorters en zwerfvuileriken.

    Sluikstorten vervuilt de schaarse natuur, werkt verloedering van de leefomgeving in de hand en jaagt de maatschappij op torenhoge kosten.

    Het fenomeen zorgt voor veel ergernis bij de bevolking omwille van zijn asociaal karakter. Terecht vraagt de burger om een strenge aanpak.

    Ondanks de jarenlange samenwerking tussen de verschillende partners in de handhavingsketen en de talrijke sensibiliseringscampagnes, lijkt de problematiek nog steeds toe te nemen.

    Milieuzitting

    Het parket bundelt op deze milieuzitting een aantal dossiers. Het dagvaardt een 17-tal personen wegens inbreuken op het decreet van 23 december 2011 (duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen).

    Op deze inbreuken staan gevangenisstraffen van 1 maand tot 5 jaar en/of geldboeten van € 100 tot € 500.000 (x8).

    Op de zitting komen diverse zaken aan bod:
    – het achterlaten langs of op de openbare weg van vuilniszakken, papier, karton, huishoudelijk afval, huisraad of huishoudtoestellen (o.a. een diepvriezer, een koelkast),
    – het in het water achterlaten van wrakken van boten,
    – de opslag op privéterrein van oud ijzer, autowrakken, caravans, mazouttanks enz.

    Deze themazitting heeft plaats in zaal 3.4 van het gerechtsgebouw (Opgeëistenlaan) in Gent en start om 9 uur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons