Parket opent onderzoek naar incidenten in Ninoofse Middenschool – Nieuwe versie

    26 november 2022

    GENT/NINOVE– Naar aanleiding van de berichtgeving op 25 november in de media, start het parket een onderzoek naar mogelijke incidenten op de GO! Middenschool van Ninove. De inrichtende macht heeft inmiddels een crisisdirecteur aangesteld.

    In een persbericht zegt het parket, dat voordien geen klachten bij het parket of de politie waren gekend.

    “Er werd onmiddellijk gestart met het vergaren van de nodige informatie teneinde zo snel mogelijk uit te zoeken wat zich precies heeft afgespeeld op de school, of strafbare feiten zijn gepleegd en wie hierbij was betrokken. De school verleent haar medewerking aan het onderzoek.”

    Het onderzoek zit momenteel nog in een beginfase, maar is op dit moment al volop aan de gang.

    “In dit stadium van het onderzoek is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de juiste toedracht van de feiten. In het belang van dit onderzoek zullen voorlopig dan ook geen verdere details worden gegeven.”

    Onderzoek afwachten

    De inrichtende macht, Scholengroep 19 Dender, heeft in de Middenschool inmiddels een crisisdirecteur aangesteld om de rust op school te herstellen. Er loopt ook een intern onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag van enkele leerkrachten tegenover leerlingen.

    Vandaag zijn de ouders, leerlingen en leerkrachten na overleg op de hoogte gebracht over het praktisch verloop van de komende schoolweek.

    “De lessen zullen maandag ook plaatsvinden”, zegde algemeen directeur Els Schockaert aan de VRT. “De leerkrachten kunnen voorlopig voor de klas blijven staan. De leerkracht, die in september preventief is geschorst, blijft afwezig. We erkennen de zeer emotionele periode waar de leerlingen, leerkrachten en ouders zijn doorgegaan. We willen, dat de rust zo snel mogelijk wordt hersteld en dat de leerlingen weer in een veilige omgeving kunnen les krijgen.”

    Daarom is ook een crisisdirecteur aangesteld, die de nodige begeleiding zal geven.

    “Maar we moeten de procedure binnen de rechtsstaat volgen”, besluit Schockaert. “We laten het lopend onderzoek zijn werk doen en zullen daarna pas een oordeel vellen over het aandeel van elke leerkracht. Op basis daarvan ondernemen we actie.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons