Partners in begeleidingsproject voor kwetsbare inwoners

    08 maart 2024

    NINOVE – De OCMW-raad keurde maandag 26 februari unaniem de samenwerkingsovereenkomst goed met 4 welzijnsorganisaties voor het Project N-impact.

    De deelnemers aan dit project zijn 18-plussers met een leefloon. Ze kampen vaak met een meervoudige problematiek zoals verslaving, psychische problemen, een fysieke beperking, onvoldoende taalbeheersing, dakloosheid. Op korte termijn zijn deze mensen niet geschikt voor de arbeidsmarkt.

    Met het N-impactproject doet de stad extra inspanningen om deze groep toch positieve ervaringen aan te reiken en hen zo terug in de maatschappij te helpen.

    Succeservaringen

    Partners in het project zijn:

    • vzw Copact, die het project coördineert;
    • Groep Intro: biedt laagdrempelig en coöperatief atelierwerk aan zoals eenvoudige montageopdrachten, verpakkingswerk, naai- of houtateliers;
    • vzw Knipperkot: zorgt voor een time-out in een groene omgeving voor jongeren en jongvolwassenen;
    • vzw De Kiem: staat in voor een individuele begeleiding rond de verslavingsproblematiek.

    Minstens 1 keer per maand zitten de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis rond de tafel met deze partners. Samen bespreken ze welke kwetsbaren baat kunnen hebben bij het project en welk traject daarvoor het beste is.

    De meest kwetsbaren laten doorstromen naar plekken, waar ze kleine succeservaringen kunnen opdoen, stimuleert hun persoonlijke groei. De deelnemers leren terug verantwoordelijkheden op te nemen (hoe klein ook) en structuur te brengen in hun dag. Op termijn helpt dit om hen terug te laten meedraaien in de maatschappij.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons