Partspoint steunt Zonnestraal

    11 december 2023

    NNOVE – De werknemers van Partspoint zamelden dit jaar € 3.460 in. Het resultaat van een weddenschap, waarbij Björn Vankeerberghen een jaar lang zijn korte werkbroek zou dragen. Dat bedrag schonken ze aan de vzw Zonnestraal.

    Partspoint aan de Ring-Oost levert auto-onderdelen aan professionelen. Het team organiseerde intern een ludieke actie.

    “Björn draagt normaal tot oktober een korte broek”, vertelde ons filiaalhouder Bart Van Bossche. “We wilden daar figuurlijk een stuk aan breien: de uitdaging om het jaar rond een korte broek te dragen.”

    De vader van Björn was vorig jaar overleden aan de spierziekte ALS en dus wilden ze bij Partspoint die actie houden voor een goed doel.

    Zonnestraal

    “Heel het jaar een korte broek aan en iedereen kon inzetten, vanaf 10 cent per dag en je was vrij om te geven wat je wou. We zijn met een 12-koppig team en hebben dus een mooi bedrag ingezameld, af en toe met de steun van een klant. De hoofdzetel in Nederland heeft het bedrag verdubbeld tot € 3.460. Aanvankelijk wilden we iemand met ALS steunen, maar voor die mensen bestaat al heel veel hulp en steun, heb ik bij mijn vader ervaren.”

    Ze schenken dat bedrag nu aan Zonnestraal vzw, die ook een afdeling heeft voor mensen met een hersenaandoening. “Dat is natuurlijk iets anders dan ALS”, aldus An De Neve. “Maar bijvoorbeeld na een ongeluk zorgen en steunen wij ook de mensen. We hebben veel projecten lopen en zijn dus dankbaar voor elke steun. We begeleiden mensen en kennen toch wel succesverhalen, hoe klein soms ook. Zoals Nico, die als vrijwilliger bij de Navo in Kester aan de slag is en Steven, die werkt in ons café De Kroon. Het geld zullen wij besteden aan de integratie van mensen met een beperking in onze samenleving.”

    Met dank aan de korte broek van Björn. Aan ideeën voor een nieuw actie hebben ze bij Partspoint geen gebrek. Nu al rijpen plannen om een jaar lang de snorren te laten groeien.

    Info: Partspoint Zonnestraal.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons