Pascal Schietecat is de nieuwe voorzitter van de stedelijke feestcommissie

    24 juni 2019

    NINOVE – Hij was al waarnemend voorzitter, maar maandagavond 24 juni verkozen de leden van de stedelijke feestcommissie Pascal Schietecat tot voorzitter voor de duur van de huidige legislatuur.

    De stedelijke feestcommissie heeft tot doel het feestgebeuren in Ninove te stimuleren. In de eerste plaats denk je dan natuurlijk aan carnaval: het grootste, maar niet het enige evenement dat de commissie organiseert en/of ondersteunt.

    Deze officiële adviesraad is opgericht in 1947. De leden vertegenwoordigen de politieke fracties in de gemeenteraad. Elke politieke partij, die zetelt in de gemeenteraad, mag leden aanwijzen om te zetelen in de stedelijke feestcommissie.

    Pascal Schietecat (Forza Ninove) nam sinds 2017 het voorzitterschap waar, na het ontslag in augustus 2017 van de toenmalige voorzitter Magda Van Den Brempt. Ze had zelf die functie waargenomen sinds Peter De Meyer in 2016 zijn ontslag had aangeboden.

    Blijkbaar vervulde de waarnemend voorzitter die functie tot tevredenheid van de feestcommissie. De leden verkozen hem maandagavond 24 juni voor de volledige legislatuur tot voorzitter. Secretaris is Wim Thielemans (Open VLD), penningmeester is Eddy Vereecken (Samen) en ondervoorzitter Stefan Mertens (Samen). De stemming verliep in grote unanimiteit.

    De stedelijke feestcommissie telt nu 30 leden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons