Pastoor Alexander plant appelboom in pastorietuin

  05 oktober 2020

  NINOVE – Op het feest van Sint-Franciscus, 4 oktober, is een appelaar geplant in de pastorietuin aan de Biezenstraat. De plaatselijke kerkgemeenschap gaf via deze boomplantactie ook de aftrap van Ecokerk in Ninove.

  Paus Franciscus publiceerde 5 jaar terug de encycliek ‘Laudato Si’. Daarin riep hij alle mensen van goede wil op om met respect en eerbied om te gaan met de aarde en de armen.

  Ter gelegenheid van die 5de verjaardag waren parochies uitgenodigd om een fruit- of vruchtenboom te planten. Zo geven ze symbolisch uitdrukking aan het engagement om het appèl van ‘Laudato Si’ ernstig te nemen.

  Oproep

  Pastoor Alexander Vandaele riep zondagnamiddag iedereen, die over een tuin beschikt en de mogelijkheid heeft, op om de komende weken zelf ook een fruitboom te planten.

  Een vruchten- of fruitboom symboliseert de oproep om de vruchten van de aarde te delen. Bovendien duurt het enkele jaren vooraleer hij vruchten draagt. Een boom legt ook de band met voedsel en met duurzame klimaatbestendige landbouwsystemen.

  Vanuit het oogpunt van biodiversiteit willen ze liefst werken met oude rassen en inheemse soorten uit de vroegere hoogstamboomgaarden, die nu helaas schaars zijn geworden.

  Vanaf volgende week kan iedereen een boom bestellen. Er is keuze uit laag- en hoogstam en tussen appel- en perenbomen. De prijs is € 11 voor laagstam en € 21 voor een hoogstam.

  Op 2 december zal Nic Baltazar in de abdijkerk ‘Klimaatbetoog’ brengen. Dit is een stand up tragedy over het klimaat aan de hand van korte videoreportages.

  Info: Laudato SiEcokerk Ninove – bomen bestellen kan tot 20 oktober via Tvannieuwenhove@gmail.com.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons