Patrice De Mets is de nieuwe korpschef

    15 augustus 2020
    Korpschef Patrice De Mets

    GERAARDSBERGEN-LIERDE – Hoofdcommissaris Patrice De Mets legde vrijdag 14 augustus de eed af als nieuwe korpschef van de politiezone Geraardsbergen-Lierde. Dat gebeurde in aanwezigheid van de burgmeesters Jurgen Soetens (Lierde) en Guido De Padt (Geraardsbergen).

    Voorheen werkte Patrice De Mets bij de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen. Als directeur van de operationele steundiensten stond zij in voor de organisatie en de dagelijkse leiding van gespecialiseerde diensten. Deze omvatten ondermeer de computer crime unit, het labo voor wetenschappelijke en technische politie, open source intelligence en misdrijfanalyse.

    Voor de korpschef is dit nieuwe mandaat een terugkeer naar haar roots. Ze begon haar carrière bij de lokale politie en werkte daar 18 jaar lang. Haar eerste jaren bracht ze door in de interventie en later in de lokale recherche. Deze terreinervaring komt haar vandaag nog altijd van pas. Zij weet wat het betekent om als politieman of -vrouw dagelijks op het terrein te staan.

    Aandachtspunten

    Ter gelegenheid van haar eedaflegging, somde de nieuwe korpschef de kernpunten op van een burger- en toekomstgerichte aanpak.

    “Ik wil een modern en performant korps, waar mensen en middelen klaar zijn voor nieuwe uitdagingen en nieuwe vormen van misdrijven. Door informatie-gestuurd te werken moeten we een antwoord kunnen bieden op verkeersonveiligheid en overlast.”

    Verder wil de korpschef focussen op de criminaliteit, die zich afspeelt achter vier muren. “Dat zijn intrafamiliaal geweld, kindermishandeling en seksueel geweld. Daartoe behoort ook criminaliteit via het internet. De cijfers zijn duidelijk: het aantal opgelichte mensen stijgt exponentieel.”

    Competentiegericht leiderschap is eveneens belangrijk. Haar medewerkers wil ze inzetten op die domeinen, waarin ze sterk zijn en zich maximaal kunnen ontwikkelen in functie van hun werk.

    De korpschef kijkt uit naar een goede samenwerking met haar partners, zowel op bestuurlijk als op gerechtelijk vlak. “Zorgen voor veiligheid is geen opdracht van de politie alleen. Enkel door een integrale aanpak kan je zorgen voor een veilige en leefbare omgeving.”

    Met dat doel voor ogen hoopt zij ook op een goede en respectvolle relatie met de burger. Politie en burgers moeten op elkaar kunnen vertrouwen.

    Tot slot gaf de korpschef nog mee, dat haar een pak uitdagingen te wachten staan. Ze zal deze met veel kracht en positieve energie aanpakken.

    MLI

    Korpschef Patrice De Mets, tussen de burgemeesters Jurgen Soetens (Lierde) en Guido De Padt (Geraardsbergen)

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons