Paula bergt na 61 jaar schaar en kam definitief op

    30 april 2022

    OKEGEM – De buren van de Idevoordelaan hebben zaterdag 30 april Paula Van Schelvergem met veel warme woorden en cadeautjes gevierd. Zij heeft die dag haar laatste klant bediend en stopte na 61 jaar als kapster.

    Zij begon als 17-jarige als kapster: “Eerst op het Dorp, dan aan het station, daarna terug op het Dorp en dan verhuisd naar hier”, vertelde ze ons. “Ik heb mooie jaren gekend en goede klanten gehad.”

    Evolutie

    Natuurlijk heeft ze de hele evolutie in de kapperswereld van dichtbij meegemaakt. “Het was indertijd heel vroeg opstaan en heel laat slapen gaan. Ik ben begonnen aan 19 frank voor een kappersbeurt en nu is dat € 25, verzorging inbegrepen.”

    Gedurende die 61 jaar maakte ze uiteraard heel wat mee; kappers zijn voor vele mensen een aanspreekpunt en een vertrouwenspersoon. Maar op onze vraag om leuke anekdotes te vertellen hield ze met een glimlach de lippen op elkaar.

    Het feestje zaterdag 30 april kwam er op initiatief van buurvrouw Anja: “Ik vond, dat we haar toch eens in de bloemetjes moesten zetten. Wij zullen ze missen, want Paula en Michel zijn altijd topgeburen geweest.”

    Vrije tijd

    Wie content zal zijn, dat Paula stopt, is haar echtgenoot Michel Timmermans : “Weet je wel wat dat is, 61 jaar werken? Mensen doen dat niet meer. Maar nu krijgen we tijd om datgene te doen, wat we vroeger niet konden doen.”

    Ook zoon Gino is tevreden, dat zijn moeder stopt. “Het is echt genoeg geweest; zeker met de stress van de afgelopen twee jaar. Ze is nu 78 en ik hoop dat ze nog wat loskomt en met Michel nog heel veel jaren kan genieten.”

    De buren en klanten namen ruimschoots de tijd om leuke herinneringen aan Paula op te halen.

    Wij wensen haar nog vele jaren in een warme familie- en vriendenkring.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons