Peter Van Nieuwenhove: “Als alles gewoon verloopt, valt ons werk niet op”

    02 september 2021

    NINOVE – Peter stopt donderdag 02 september als dienstleider Patrimonium. We blikten met hem even terug op zijn 40 jaar bij de technische dienst.

    “Ik nam deel aan een examen en ben hier begonnen op 02 september 1982”, begint hij zijn verhaal. “Geslaagd en direct benoemd als elektricien; Alex Muylaert was mijn baas. Nadien nam ik telkens deel aan bevorderingsexamens en ben ik op die manier verhoogd tot ik uiteindelijk dienstleider was.”

    Die functie kreeg in de loop van die jaren een andere naam: platformverantwoordelijke of teamcoach. “Er is veel veranderd, zeker sinds we een autonoom gemeentebedrijf (AGB) waren. Meer professioneel zoals in een privébedrijf, meer gestructureerd.”

    Normaal

    Uiteraard kan Peter een boek vullen met de anekdotes, die hij en zijn collega’s in die periode hebben beleefd. Maar hij houdt zich op de vlakte, kwestie van niemand voor het hoofd te stoten.

    “Ik heb veel goede herinneringen en we hebben in goede en kwade dagen gewerkt. Maar het was plezant werken, met goede collega’s. Op die manier wegen de goede dagen meer door dan de kwade. Eigenlijk is de dienst Patrimonium een moeilijke dienst. Al het werk, dat je doet, is niet zichtbaar voor de bevolking. Het is immers normaal, dat de lichten branden, de verwarming functioneert en alles proper ligt. Het valt niet op.”

    Evenementen

    Peter heeft zowat alle grote evenementen meegemaakt en helpen organiseren: “De Ronde van Vlaanderen, De Omloop Het Nieuwsblad, carnaval, de feestelijkheden rond de heksenverbranding, verkiezingen – altijd opletten in Ninove – en de VTM-kerstparade. Maar er waren natuurlijk ook de tragische gebeurtenissen: de grote overstroming een tiental jaar geleden en de brand bij La Lorraine.”

    Bij dat alles vond Peter nog de tijd om een goede 30 jaar avondles te geven in Geraardsbergen: “Elektriciteit eerst, daarna elektronica, informatica, digitale fotografie. Altijd graag gedaan.”

    Vrije tijd

    En dan nu, het zwarte gat?

    “Nee, ik heb thuis behoorlijk wat achterstand in te halen en moet nog veel goede punten sprokkelen. En natuurlijk komt er meer tijd vrij voor mijn hobby: zeevissen. Maar als ik terugkijk, ben ik content. Ik heb met goede mensen mogen werken en zal dus af en toe ook nog eens langs komen. ‘Bomen komen elkaar niet tegen, mensen wel’, heb ik onthouden van Willy Verlé. En geef toe, het is hier nog niet zo slecht.”

    Eigenlijk gaat Peter maar officieel op 1 juni 2022 op pensioen. “Ik heb een groot aantal overuren en nog veel verlofdagen. Die neem ik vanaf 03 september op.”

    Hopelijk is alles correct en moet hij niet nog voor even terugkomen. Hij zou niet de eerste zijn en dat wens je niemand toe.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons