Plaats eens een gesubsidieerde gevelbank

    10 april 2022

    NINOVE – De stad kent sinds enkele jaren een premie toe aan bewoners, die een gevelbank willen plaatsen.

    Toen de dieren nog spraken, zaten mensen ’s avonds vaak buiten aan de deur om een babbel te doen. Ze schoven enkele stoelen samen en lieten de gebeurtenissen van de dag in het gezin, de straat of de wijk de revue passeren.

    Contact

    Om dat contact tussen buren te bevorderen, werkte de stad jaren terug al een subsidie uit voor een gevelbank aan jouw woning. Die zou een onverwachte plek voor je deur kunnen bieden en aanleiding geven tot een gezellige babbel met de buren.

    De stad hoopt daarmee de sociale samenhang te versterken met het oog op een actiever buurt- en straatleven.

    Voorwaarden

    Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de installatie van een gevelbank.

    Zo moet je ze ten allen tijde kunnen wegnemen en een veilige voetgangerszone van 1,5 meter waarborgen.

    Alle andere voorwaarden kan je nalezen in het subsidiereglement voor het aanbrengen van groenverfraaiing en/of gevelbanken op stadseigendom.

    Als je dat hele gehannes wilt vermijden, kun je natuurlijk nog altijd gewoon je eigen stoel of taboeret gebruiken. Eenvoud siert ook de stadsmus.

    Info: subsidiereglementaanvraagformulier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons