Platform verbindt hulpvragers en hulpbieders met elkaar

    07 mei 2020

    NINOVE – Meteen na de aankondiging van de lockdown, lanceerde de stad de facebookgroep ‘Verspreid Solidariteit Ninove’. Je kan er solidariteitsacties delen en initiatieven bekendmaken. Om door het bos de bomen te zien, zocht en vond de stad een platform om hulpvragers en -bieders met elkaar in contact te brengen.

    Vzw Zuk Zuk ontwikkelde in samenwerking met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een handig instrument om hulpbieders en hulpvragen te registreren. Het helpt de lokale besturen om alle vragen en initiatieven van individuele burgers die ‘iets willen doen’ te stroomlijnen. Het laat ook toe de beide partijen op elkaar af te stemmen.

    Het platform blijft beschikbaar gedurende de hele corona-crisis. Je kan je aanmelden met een hulpvraag of hulpaanbod voor deze thema’s: boodschappendienst, maaltijden maken, een goed gesprek of het uitlaten van een huisdier.

    De facebookgroep ‘Verspreid Solidariteit Ninove’ blijft uiteraard beschikbaar voor het delen van solidariteitsacties en informatie omtrent initiatieven in Ninove.

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen en spontane initiatieven opzetten om anderen te helpen. Dit is een sterk signaal dat buurt- en vrijwilligerswerk in de toekomst een nog grotere rol zullen spelen in onze samenleving. De Ninovieter heeft zijn engagement aangetoond en is er klaar voor om deze trend verder te zetten, ook na de corona-crisis”.

    Info: Vlaanderen helpt Ninove – Verspreid Solidariteit Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons