Politie controleerde 9 horecazaken

    30 november 2021

    NINOVE – Bij 6 van de 9 gecontroleerde zaken bleek alles in orde. In de andere 3 zijn verschillende inbreuken vastgesteld.

    De controleactie van de lokale politie Ninove gebeurde in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), het Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid (RSZ) en de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA).

    Zij gingen zaterdag 27 november langs in 9 horecazaken op Ninoofs grondgebied. Daarbij hebben ze 31 personen aan een grondige controle onderworpen.

    Vaststellingen

    • 6 van de 9 ondernemingen waren volledig in orde.
    • Bij 3 ondernemingen stelden de dienst TSW en/of het FAVV wel verschillende inbreuken vast.
    • Er zijn ook 2 personen gearresteerd, die geen correcte verblijfsvergunning konden voorleggen. Ze zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingen Zaken (DVZ) en kregen het bevel om het grondgebied te verlaten.

    Sociale fraude

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Het stadsbestuur hecht veel belang aan de controles op de sociale fraude. De strijd daartegen is noodzakelijk. Als er inbreuken zijn, moeten we hieraan gevolg geven. Ik ben verheugd ook vast te stellen, dat 6 van de 9 gecontroleerde horecazaken in orde waren met alle reglementeringen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons