Politie controleerde op gsm-gebruik, gordeldracht en opgedreven brommers

    01 juli 2020

    NINOVE – De lokale politie hield maandag 29 juni patrouilles over het hele grondgebied. Bij 14 van de 17 gecontroleerde voertuigen stelde zij overtredingen vast.

    De controle gebeurde door statische en mobiele patrouilles, tussen 12.30 en 16.30 uur. Ze was vooral gericht op de gordeldracht, de combinatie gsm-gebruik-autorijden en opgedreven brommers.

    Belangrijke vaststelling: het overgrote deel van de chauffeurs droeg de gordel en maakte geen gebruik van de gsm achter het stuur.

    Overtredingen
    • Toch zijn 8 bestuurders betrapt op bellen en sturen; 1 droeg geen veiligheidsgordel.
    • Twee bestuurders reden onder invloed van illegale drugs. Daarom is het rijbewijs van de ene bestuurder onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De andere had geen rijbewijs omdat hij, na een vorig verval, zijn herstelproeven nog moest uitvoeren. Hiervoor kreeg hij ook een proces-verbaal. Bovendien stond hij ook geseind voor verhoor. Daarom is hij kortstondig aangehouden voor de duur van het verhoor.
    • Een voertuig was niet meer in orde met de verzekering. Dit voertuig is in beslag genomen; er is een proces-verbaal opgemaakt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons