Politie rijdt voortaan met hybride BMW

    30 november 2023

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) overhandigde donderdag 30 november de sleutels van de nieuwe interventiewagen aan de lokale politie.

    Dit nieuwe interventievoertuig was nodig ter vervanging van een gelijkaardige wagen. Voor de aankoop van voertuigen maakt de politie gebruik van raamcontracten. Deze BMW is gekozen voor zijn uitstekende kenmerken in combinatie met een aantrekkelijke prijs.  Het is zowel een economisch als ecologisch doordachte aankoop.

    Het is een BMW X3 xDrive 30e: een hybride voertuig en daarmee het eerste met een koolstofarme energiebron. Dat was een bewuste keuze, uit ecologisch oogpunt en met de mogelijkheid om ook met klassieke brandstof te kunnen rijden.

    Snel en veilig

    Zeker bij een interventiedienst is een snelle krachtige wagen belangrijk. Bij levensbedreigende situaties of bij vluchtgevaar bijvoorbeeld moet de politie zeer snel ter plaatse kunnen zijn. Dit nieuwe voertuig beschikt over een vermogen van 292 pk, met een CO2-uitstoot van 49 g/km.

    Ook aan de veiligheid van de inzittenden en andere weggebruikers is gedacht. De BMW is uitgerust met noodremassistentie voor voetgangers, remassistentie, een botsingswaarschuwingssysteem en airbags voor- en achteraan.

    Ruim

    Er is gekozen voor een sportief utilitair voertuig (SUV), waarin meerdere inspecteurs op een comfortabele manier kunnen plaatsnemen. Het gebeurt soms, dat inspecteurs met 3 op patrouille gaan: bijvoorbeeld bij een stage of een opleiding of omdat de aard van de interventie dit vraagt.

    Bij de klassieke combi’s (type bestelwagen) is dit niet het geval. Deze hebben dan weer als voordeel, dat zij ook als kantoorruimte op het terrein kunnen worden gebruikt.

    Momenteel beschikt de interventiedienst over vijf gestripte voertuigen, waarvan twee met vierwielaandrijving voor moeilijk bereikbare plaatsen en drie combi’s.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons