Alle gemeenteraadsleden krijgen een tablet

    26 september 2019

    NINOVE – Het college van burgemeester en schepen keurde de aankoop goed van tablets en toebehoren voor alle gemeenteraadsleden. Ze zullen deze gebruiken tijdens de zittingen van de gemeenteraad.

    De aankoop van de tablets en toebehoren voor de gemeenteraadsleden kost € 37.156,17 (incl btw). Daarbij komen nog € 7.310,08 (incl. btw) voor de software en € 609,72 voor de licenties van Office en Windows

    Schepen van ICT en digitalisering Joos Arents (Onafh.). “De tablets zijn besteld. Zodra deze toekomen gebeurt de configuratie. De fractievoorzitters, de voorzitter en ikzelf zullen als piloot optreden voor het gebruik van de tablets tijdens de gemeenteraad.”

    Het is de bedoeling dat elk gemeenteraadslid vanaf 01 januari 2020 over een tablet beschikt. “Op die manier kan de papieren versie van de agenda definitief verdwijnen. Dat vergt heel wat minder organisatie: geen kopieën, er is geen bundeling meer nodig per raadslid, we moeten de agenda’s niet meer laten bezorgen in de persoonlijke brievenbus van het raadslid. Met andere woorden: wij verkleinen hiermee ook de ecologische voetafdruk van de gemeenteraad.”

    Ninove volgt met deze digistalisering een evolutie, die in andere gemeenten al een tijd bezig is.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons