• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Als een fontein spontaan begint te spuiten

  06 mei 2019

  NINOVE – Raadslid Sophie Tiebergijn (Forza Ninove) wou tijdens de zitting van 25 april het fijne weten over de fontein, die op dinsdag 09 april op de Graanmarkt in werking trad. Een marktkramer van broodproducten, wiens kraam net op die plek stond opgesteld, leed schade.

  Het gebeurde uitgerekend op de ‘Dag van de Markt’. De fontein op de Graanmarkt begon plots te spuiten, met de gekende gevolgen voor de marktkramer. “Het is trouwens niet de eerste keer dat marktkramers slachtoffer zijn van deze ‘attractie’”, aldus Tiebergijn. En dus wou ze weten hoe de vork precies aan de steel zat, wie hiervoor verantwoordelijk is en of er een schadevergoeding is uitbetaald.

  “Een spijtig accident”, volgens schepen van lokale economie Michel Casteur (Open VLD). “Drie firma’s werkten aan de fontein, die tussen april en oktober elke maand wordt onderhouden. In de tweede helft van november vorig jaar gebeurde een winternazicht. Het probleem deed zich voor bij de heropstart en onze technische dienst kan enkel de kraan uitschakelen. Een menselijke fout of een storing in het programma, dat draait op de astronomische klok?”

  Een dergelijk voorval is reeds twee keer gebeurd. “Ik heb indertijd aan de marktleider om die reden de opdracht gegeven geen enkel kraam meer toe te laten bovenop die fontein. Het is toch gebeurd. Ik herhaal formeel: niemand mag nog op die fontein staan.”

  Fonteinbrood

  Een verantwoordelijke is nog niet aangeduid. “De betrokken firma’s wijzen naar elkaar. We hebben een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij Ethias. De vorige keren was er geen schade, maar nu heeft de marktkramer schade aan zijn producten en toestellen opgelopen. Wij hebben alvast nog geen schadeclaim ontvangen, maar het is zoals gezegd nu een zaak van de verzekering. Het was wel een accident, maar ook niet meer dan dat; er vielen toch geen doden.”

  Zijn voorganger Alain Triest (Open VLD) had nog een grapje in petto: “Naar het schijnt verkoopt de man nu fonteinbrood.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons