Beversteeg: nu al verwaarloosd of heisa om niets?

    16 februari 2023

    NINOVE – Forza Ninove vindt de toestand van de Beversteeg enkele maanden na de officiële opening onaanvaardbaar. Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) begrijpt de hele heisa niet.

    De Beversteeg is vorig jaar op zondag 18 september officieel ingewandeld.

    “Deze verbindingsweg tussen de Beverstraat en de Kaardeloodstraat kostte de Ninoofse belastingbetaler handenvol geld: méér dan € 2 miljoen”, aldus het persbericht van Forza Ninove. “Amper enkele maanden na deze opening moeten we vaststellen, dat de Beversteeg er verwaarloosd en troosteloos bijligt.”

    Vechtpartijen en drugs

    Forza kreeg naar eigen zeggen van omwonenden al diverse berichten, dat drugdealers die steeg druk bezoeken. “Regelmatig vinden daar vechtpartijen plaats, waardoor de Beversteeg snel is verworden tot een onveilige, verwaarloosde doorsteek, die steeds meer mensen mijden. Van de beloofde camera’s is nergens iets te bespeuren.”

    Forza Ninove roept het stadsbestuur op om dringend te verhelpen aan de slordige en verwaarloosde toestand van de Beversteeg en maatregelen te nemen opdat deze verbindingsweg opnieuw veilig wordt, inclusief camera’s.

    Geen drama

    “Er is inderdaad een stuk kalei van de witte gevel losgekomen”, reageert schepen Triest. “Dat kan gebeuren. Wij hebben de firma aangeschreven om dat snel te herstellen. Ook een gedeelte van de halfzachte grondbedekking blijkt stuk. Of het door vandalisme komt, weet ik niet. Ook hiervan is de firma op de hoogte gebracht. Afhankelijk van het weer zal het herstel gebeuren.”

    Maar je moet daar nu ook geen drama van maken, vindt de schepen. “Ik heb de indruk, dat Forza de Beversteeg haar succes niet gunt. Veel mensen gebruiken die doorsteek en de vitrines zijn altijd verhuurd. Voor de komende periode hebben we terug 5 geïnteresseerde handelszaken.”

    Dat daar drugdealers aan de slag zijn, kan. “Maar dat is niet eigen aan de Beversteeg. Als mensen die zaken opmerken, moeten ze de lokale politie contacteren. Ik ben de recherche niet.”

    Daar komen inderdaad soms jongeren samen. “Maar als 5 gasten samenzitten spreekt men al van hangjongeren. Toen ik jong was zaten we in Ter Duyst wel met 10 of 20 jongeren samen. Wat mag de jeugd eigenlijk nog? Dat daar drugs worden verhandeld of vandalisme plaatsvindt, kan ik natuurlijk niet goedkeuren. Maar nogmaals: dergelijke klachten moet je overmaken aan de lokale politie.”

    Camera’s

    Inmiddels heeft het schepencollege de aankoop van bewakingscamera’s goedgekeurd. “De aankoopprocedure daarvoor loopt, zodat de plaatsing op termijn zal gebeuren. Er komen twee camera’s: een ter hoogte van elke toegang.”

    De Beversteeg zal vanaf de vrijdag voor tot net na carnaval wel zijn afgesloten voor het publiek.

    “Ze ligt te dicht bij de feestzone en de kans op vandalisme of andere schade is niet denkbeeldig. Om veiligheidsredenen sluiten we ze dus beter af. Ik wil niet, dat daar zaken gebeuren, die niet door de beugel kunnen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons