• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Bewoners Klateringen betalen voortaan meer

  19 september 2020
  Renaat Raes

  NINOVE – De meerderheid ging woensdag 16 september akkoord met een verhoging van de prijzen met 2 % in Klateringen. Die aanpassing geldt niet voor de serviceflats.

  “Ook de lonen van het personeel zijn aangepast aan de automatische aanpassing van 1,49%”, gaf schepen van sociale zaken Veerle Cosyns(Samen) als reden. “Behalve voor de serviceflats, verhogen wij de prijzen met 2 % voor het WZC Klateringen, de huisdiensten, het ontmoetingscentrum en het kapsalon.”

  Onnodig

  Renaat Raes (Forza Ninove) zag dat niet zitten. “Akkoord voor de serviceflats, maar een verhoging voor de bewoners van Klateringen is evenmin nodig. Die mensen hebben 6 maand opgesloten gezeten, zonder dat iets is gedaan. Bedenk dat sommigen maar € 1.000 tot € 1.200 pensioen hebben. Dat verhoogt voor hen met € 22, maar ze betalen voortaan € 32 meer in Klateringen.”

  Dat in Klateringen de afgelopen 6 maand niets is gedaan, kon de schepen niet over haar kant laten gaan. “Er is door iedereen keihard gewerkt om het WZC corona-vrij te houden. Wij en de andere woonzorgcentra hebben getracht om de bewoners per vestiging zoveel mogelijk onderling contact te laten houden. Dit is een terechte prijsverhoging. Onze prijzen zijn de laagste in de regio, maar met een goede service en kwaliteitsvolle zorg.”

  Gouden generatie

  Het Forza-raadslid betwistte niet, dat de gemeente inspanningen had gedaan. “Maar die mensen hebben 6 maand niet buiten gekund. Bij elke indexatie zijn het de minste inkomens, die weer moeten betalen. Het is een gouden generatie, die na de oorlog gewerkt heeft om van arm Vlaanderen een welstellend Vlaanderen te maken. Respect voor hen zou op zijn plaats zijn.”

  “Elke bewoner wordt goed verzorgd, dank zij de inspanningen van de gemeente” riposteerde de schepen. “Er is meer dan voldoende personeel. Het is inderdaad een gouden generatie, maar de prijzen moeten voor ons leefbaar zijn, anders zal de zorg ook afnemen. Het is een kwestie van een goed evenwicht te vinden.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons