Biedingen voor parkeerconcessie kunnen beginnen

    07 mei 2022

    NINOVE – De meerderheid ging akkoord om een bieding uit te schrijven voor het parkeerbeheer op de openbare weg gedurende de komende vijf jaar. De concessie start vermoedelijk op 1 november 2022.

    De concessie met Optimal Parking Control (OPC) liep van 26 oktober 2012 tot 25 oktober 2021, maar was verlengd tot eind oktober 2022.

    Concessie

    In de gemeenteraad van 25 april lag een nieuw voorstel ter bespreking om het parkeerbeheer voor de komende vijf jaar uit te besteden aan een externe firma. De opdracht is geraamd op € 5.749.000 en wordt Europees bekend gemaakt. De stad ontvangt jaarlijks een vergoeding van minimaal € 300.000.

    Tegelijk lag de aanpassing van het retributiereglement voor het parkeren en de bewonerskaart ter goedkeuring voor.

    De stad maakt ook werk van een nieuw parkeerbeleid, met 2 zones in plaats van de huidige 3. De aanlevering van data door het parkeerbedrijf moet toelaten om het parkeerbeleid beter te monitoren.

    Uitstel

    Vanuit de oppositie kwamen heel wat opmerkingen over onduidelijkheden en aperte fouten in de ontwerptekst. Er was ook vraag naar een duidelijke afbakening van de verschillende parkeerzones, bijvoorbeeld tussen het Twijndersplein en de Graanmarkt.

    Een voorstel om die punten te verdagen tot alle fouten, onvolkomenheden en onduidelijkheden uit de tekst waren gehaald, haalde het niet. De tijd om de Europese bieding te organiseren zou anders te krap zijn.

    Wat aan gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) de waarschuwing ontlokte: “Dit moet dan zonder correcties of aanpassingen worden doorgestuurd; anders moeten die punten terug op de gemeenteraad komen.

    Info: Concessie parkeerbedrijfRetributiereglementBewonerskaart.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons