Binnenkort duidelijkheid over toekomst De Kleine Dender

    29 november 2020

    NINOVE – Volgens schepen van sport Marc Torrekens (Open VLD) heeft het bestuur momenteel voldoende elementen om binnen afzienbare tijd een beslissing te nemen over de toekomstige beheersvorm en de uitbating van het stedelijk zwembad.

    Vanaf dinsdag 1 december kunnen de liefhebbers weer baantjes trekken. Voor De Kleine Dender zal dat blijkbaar nog niet voor meteen zijn.

    Tijd voor een stand van zaken in verband met een aantal problemen, die al verschillende keren de kop opstaken.

    Herstellingen

    De Kleine Dender is sinds 2004 in gebruik. Vrij snel doken problemen op o.a. door loskomende tegels. We vroegen de verantwoordelijke schepen Marc Torrekens hoever de herstellingen zijn gevorderd.

    “De herstellingen van de tegels liggen even stil in afwachting van duidelijkheid rond de toekomst van het zwembad. Er is net een onderzoek afgerond rond de verschillende opties voor de uitbating van het zwembad.”

    Uitbating

    Dat ging na of de stad dit zelf zal blijven doen of via een publiek-private samenwerking (PPS) of een intercommunale en andere mogelijkheden.

    “Dit onderzoek is zeer grondig gebeurd. Voor een dergelijke beslissing ga je natuurlijk niet over een nacht ijs. We hebben ondertussen alle elementen, die nodig zijn om een beslissing te nemen. Die mag je één van de komende weken verwachten.”

    Personeel

    Een ander element, dat regelmatig de kop opstak, is de personeelsproblematiek.

    “De moeilijke periode op personeelsgebied ligt ondertussen al even achter ons. We hebben in nauw overleg met de vakbonden de bezorgdheden van het personeel aangepakt. Dat zit dus goed, maar uiteraard is een stevig personeelsbeleid uitrollen een permanent werkpunt.”

    Zie ook: ‘N-VA Ninove hoopt op snelle heropening…’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons