Blauwe zone in Bevingen ligt op privaat terrein

    31 januari 2022

    NEIGEM – De verf voor de blauwe parkeerzones aan de kapel van Bevingen is nog niet goed opgedroogd of er rijst al een probleem. Dany Goessens (Forza Ninove) vogelde uit, dat die parkeerplaatsen op private grond liggen en dus geen enkele wettelijke basis hebben.

    De gemeenteraad van 25 oktober 2021 keurde unaniem het omzetten goed van 4 parkeerplaatsen naar een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur.

    Dany Goessens kwam daar tijdens de gemeenteraad van 24 januari 2022 op terug.

    “Enkele dagen nadien werd ik in kennis gesteld van het feit, dat deze parkeerplaatsen zich op privéterrein bevinden. Dit perceel behoort niet tot de stadswegen zoals foutief is voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Wij moeten dus vaststellen, dat de stad verkeersborden aanbrengt op privéterrein.”

    Private grond

    “Ik sta hier met rooie oortjes”, bekende schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) ootmoedig (nvdr: wellicht bedoelde hij rode wangen, maar soit).

    “De vraag was er gekomen wegens de corona-drukte rond de kapel van Bevingen en ik had daar wel oren naar. Na contact met de eigenaar blijken deze parkeervakken inderdaad op private grond te liggen. Dat wisten wij niet.”

    De schepen beloofde om dat tegen de volgende gemeenteraad juridisch in orde te brengen en de parkeervakken daar te behouden. Eventuele parkeerboetes zijn tot de correcte regeling niet geldig.

    Veiligheid

    Zijn collega Vande Winkel (Samen) was evenwel niet zo deemoedig.

    “Volgens artikel 135 van de gemeentewet kunnen wij omwille van de veiligheid in de plaats optreden van de wegbeheerder”, verklaarde hij gemelijk. “Er loopt daar bijvoorbeeld een baantje richting Prindaal. Wij maken er trouwens ook wekelijks de vuilnisbakken leeg. Ik vind het jammer, dat hierover een probleem wordt gemaakt en pleit voor een zeker pragmatisme.”

    Vergissing

    “Hoe dan ook is dit een voorbeeld van onbehoorlijk bestuur”, concludeerde Dany Goessens laconiek.

    “Je mag niet zomaar van alles plaatsen op privéterrein. Als de eigenaar dat perceel afspant, is er zelfs geen parking meer. De diensten hadden dit moeten bekijken. En als je een overeenkomst bereikt met de eigenaar is dat goed voor ons. Je moet dat niet opblazen. Jullie hebben een vergissing gemaakt en schepen Triest reageert rationeel op een vraag, die me door de omwonenden is gesteld.”

    Herbekijk hier het debat: Blauwe zone in Bevingen ligt op privaat terrein

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons