Burgemeester De Jonge: “We zijn wakker geworden in een andere wereld”

    19 september 2020

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) gaf in haar ‘septemberverklaring’ een overzicht van wat haar bestuursmeerderheid al realiseerde, ondanks de corona-crisis.

    Dat de pandemie de plannen van het stadsbestuur doorkruiste, is een open deur intrappen. “Maar we hebben onze verantwoordelijkheid genomen”, aldus de burgemeester. Daarmee zette ze de toon van wat sinds dit jaar een verplicht nummer is: de septemberverklaring. De meerderheid geeft daarbij een overzicht van wat is gerealiseerd en wat nog op stapel staat.

    Oproep

    “Dat had een grote impact op onze organisatie. Maar tegelijk kwam ik onder de indruk van de creativiteit, flexibiliteit, talenten en inzet om anderen te helpen, ook bij de bevolking.”

    Ze noemde de solidariteit en de discipline, gepaard met een uitstekende communicatie als sterke punten.

    “Ik roep dan ook op tot een strikte naleving van de maatregelen, gelet op de slechte cijfers in de tweede golf, om een nieuwe lockdown te vermijden.”

    Budget

    “Een aanpassing van het meerjarenplan was onvermijdelijk. Maar ik ben wel fier op wat we al realiseerden.”

    Zij somde de verwezenlijkingen op per beleidsdomein en ook wat tijdens deze legislatuur nog moet gebeuren.

    Schepen Katie Coppens (Samen) schetste nog kort de financiële implicaties van alle genomen maatregelen op het budget en de meerjarenbegroting, die uiteindelijk met een positief resultaat zou afsluiten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons