Burgemeester Guido De Padt: “Alzheimer doet me die beslissing nemen”

    31 december 2023

    GERAARDSBERGEN – Burgmeester Guido De Padt (Open Vld) heeft in een eindejaarboodschap uitgelegd waarom hij op 1 januari 2024 definitief zijn sjerp aflegt.

    Hij had in oktober al aangekondigd, dat hij om medische redenen stopte als burgemeester. In zijn eindjaarboodschap maakt hij nu zelf duidelijk waarom hij definitief afscheid neemt van de politiek.

    “Met verdriet in het hart word ik geconfronteerd met de ziekte van Alzheimer en kan daardoor mijn verantwoordelijkheid niet meer opnemen”, aldus Guido De Padt in zijn boodschap. Hij blikt daarin terug op zijn inzet voor Geraardsbergen en de samenwerking met heel veel mensen en diensten op verschillende niveaus. “Ziekte en verlies komen, ook als je er niet klaar voor bent. Het treft velen van ons en ik sta daarin niet alleen. Ik wens iedereen een vredevol en gelukkig 2024. Het gaat jullie allemaal goed.”

    Burgemeester

    De 69-jarige De Padt is 41 jaar actief geweest in de politiek. Hij was schepen, burgemeester tussen 2001 en 2006 en vanaf eind 2011 tot vandaag, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, volksvertegenwoordiger, senator, regeringscommissaris en in de regering Van Rompuy even minister van Binnenlandse Zaken.

    In 2020 onderging hij een hartoperatie met het bijhorend medisch advies om het rustiger aan te doen. Aanvankelijk zou hij zijn volle termijn uitzitten tot eind 2024. In september j.l. kondigde hij aan om eind 2023 te stoppen, maar al vanaf 21 oktober was schepen An Panis (Open Vld) aangesteld tot waarnemend burgemeester.

    Zij legde op 22 december de eed af in handen van de Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter. Vanaf 1 januari 2024 is zij officieel de nieuwe burgemeester van Geraardsbergen, waar ze al 17 jaar onafgebroken in het schepencollege zetelt.

    Wij wensen burgemeester Guido De Padt en zijn familie sterkte en moed toe.

    Info: eindejaarboodschap Guido De Padt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons