Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) stopt ermee eind dit jaar

    15 september 2023

    GERAARDSBERGEN – De burgemeester zal bij de verkiezingen van volgend jaar geen kandidaat meer zijn en stopt, na 41 jaar verschillende politieke ambten te hebben bekleed.

    Guido De Padt (°23 mei 1954) is sinds 2011 burgemeester. Hij kan terugblikken op een rijk gevulde politieke loopbaan als gemeenteraadslid, schepen en OCMW-voorzitter in Geraardsbergen, provincieraadslid en gedeputeerde voor Oost-Vlaanderen, volksvertegenwoordiger, regeringscommissaris, senator en minister van Binnenlandse zaken.

    Rustiger

    Dat hij nu de beslissing neemt, komt voor buitenstaanders toch onverwacht.

    “Met de 70 in het vooruitzicht is het tijd om het rustiger aan te doen en tijd vrij te maken voor mezelf, mijn vrienden en mijn familie”, zegde De Padt op Radio 2.

    Daarnaast was er ook het advies van zijn artsen. “Politiek is topsport, zowel fysiek als mentaal. Je moet er 7 op 7 en 24 op 24 staan. Dat heb ik 41 jaar lang met volle overgave gedaan, samen met 20 jaar advocatuur.”

    De Padt wil met zijn beslissing ook ruimte geven aan nieuwe en jongere kandidaten. Het partijbestuur van de Open Vld bekijkt nu om een nieuwe burgemeester en schepen aan te duiden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons