Buurtbemiddelaars kunnen binnenkort aan de slag

  24 januari 2023

  NINOVE – De gemeenteraad keurde het principe goed van buurtbemiddeling. Inmiddels zijn 12 kandidaat-buurtbemiddelaars geselecteerd.

  Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) gaf tijdens de gemeenteraad van 23 januari aan, dat het de bedoeling is om door middel van buurtbemiddeling proactief escalerende burenruzies te vermijden. Van de 15 kandidaten zijn 12 Ninovieters geselecteerd, die binnenkort als buurtbemiddelaars aan de slag kunnen. Zij worden maandag 6 februari voorgesteld aan de verzamelde pers.

  Stijn Vander Elst (Open Vld) was enthousiast over dit laagdrempelig initiatief en vroeg bijkomende info. Guy D’haeseleer (Forza Ninove) was echter hoogst verbaasd met de gang van zaken, al was hij positief over de grond van de zaak.

  Procedure

  “In het dossier, dat wij ontvingen, zit niets concreet, terwijl blijkbaar al 12 kandidaten zijn geselecteerd en een opleiding kregen. Dit komt nu voor de eerste keer op de agenda, terwijl blijkbaar alles al is geregeld. Graag dus eerst info over de procedure en dergelijke; stel het uit en agendeer het voor een latere gemeenteraad.”

  “Dat is nogal straf”, reageerde de burgemeester gepikeerd. “Het is niet de eerste keer, dat hierover wordt gecommuniceerd. Het is net de taak van de dienst integrale veiligheid om kleine en grote overlast aan te pakken. Niet uitstellen dus, maar nu het principe aanvaarden en het project laten starten.”

  Aan Stijn Vander Elst gaf ze nog mee, dat in oktober een oproep was gebeurd.

  “We hebben goede ervaringen met de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum. De kandidaten zijn geselecteerd op basis van communicatieve, objectiverende en analytische vaardigheden. De 12 geselecteerden hebben een opleiding gevolgd van 4 weken en kunnen binnenkort starten. We zullen dit project promoten bij de burgers.”

  Forza onthield zich bij de stemming.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons