Dany Goessens (Forza Ninove) hekelt “geklungel bij de ILvA”

    19 januari 2022

    NINOVE – De Intercommunale Land van Aalst (ILvA) voerde vanaf juni 2021 ook in Ninove nieuwe grijze containers, uitgerust met een chip. Deze zijn echter niet slotvast en daar wringt volgens Dany Goessens het schoentje.

    “Iedereen kan in om het even welke container wat achterlaten, op kosten van de huurder van de container welteverstaan. Volgens de ILvA gebeurt dat echter zelden of nooit, want ze hadden dat ondervonden in de proefgemeente Oosterzele, waar die praktijken verwaarloosbaar waren volgens het eindevaluatieverslag. Bovendien laat de ILvA weten, dat dit ‘achterlaten in andermans container’ strafbaar is. Natuurlijk dat! We weten dit aan de evolutie van de hoeveelheid sluikstort in beemden, grachten, bosjes, parken enz.”

    Slot

    En dus wou Goessens weten hoe het precies gesteld was met dat mogelijke afsluiten van die container. Noch op de website van de ILva, noch op deze van de stad Ninove vond hij daarover informatie. Zijn berichten via mail en Facebook bleven zelfs een tijd onbeantwoord.

    “De ILvA liet me na 17 dagen weten, dat de container vervangen wordt door een exemplaar met een slot en dat de 2 sleuteltjes in de brievenbus zullen worden gestoken. Het komt bij de ILvA blijkbaar niet echt op enkele tienduizenden containertjes aan. Hoeveel gezinnen wonen in de invloedssfeer van de ILvA? Intussen zou je bijna vergeten, dat het ter beschikking stellen van dat slot deel uitmaakte van de hele uitrol van het diftar-protocol. Merken we hier enige zweem van woord- of contractbreuk?”

    Interpellatie

    Daarom zal Dany Goessens het stadsbestuur op de gemeenteraad van 24 januari interpelleren over die gang van zaken.

    “Ninove is immers één van de hoofdaandeelhouders van de ILvA. De stad heeft dus wel degelijk een stem in het kapittel bij dit afvalverwerkend bedrijf. Of is de stad geëxcommuniceerd?”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons