“Dat zijn toeren, die niet kunnen”

    15 februari 2023

    NINOVE – Volgens Ilse Malfroot (Forza Ninove) hebben de voertuigen van de technische dienst meer weg van een schroothoop dan van een performant wagenpark.

    In haar gekende detaillistische stijl somde zij tijdens de gemeenteraad van 13 februari de verschillende voertuigen op, inclusief de datum van ingebruikname. Niet meteen een boeiend literair divertimento, maar ze maakte daarmee haar punt: “De helft van dat wagenpark is meer dan 12 jaar oud. Van de 44 voertuigen zijn er 20 afgekeurd bij een eerste keuring, er zijn 7 voertuigen met een rode kaart en 2 machines staan al meer dan een jaar stil.”

    Keuring

    Daarbij kwamen nog de hoog oplopende onderhouds- en herstellingskosten en vond zij het brede kleurenpallet en de verschillende oudere logo’s niet meteen goed voor het imago van de stad. Bovendien konden de mensen van de technische dienst op de manier geen ernstig werk leveren.

    Maar er was nog meer aan de knikker. “Het kunnen indianenverhalen zijn, maar men zou zelfs met voertuigen naar de controle gaan, wetend dat er mankementen aan zijn en een rode kaart dreigt. Op sommige voertuigen plaatst men tijdelijk banden van andere wagens om ze er na de controle terug af halen en er de originele versleten exemplaren op te zetten. Dat is de autokeuring bedriegen en vooral spelen met de veiligheid van de mensen.”

    Zij verweet het stadsbestuur een gebrek aan visie.

    Leasing

    Van die indianenverhalen had schepen Marc Torrekens (Open Vld) geen weet, maar er was beterschap op komst.

    “We plannen de aankoop van 8 lichte en 2 grote vrachtwagens. In afwachting van de levering, die tot 6 maand of meer op zich kan laten wachten, huren we 5 voertuigen voor 6 maand. We zullen in de toekomst wellicht met een leasingsysteem werken op 5 jaar. Zo hebben we altijd recente en goed onderhouden voertuigen en machines. Elektrisch aangedreven machines zijn momenteel geen optie, gelet op de beperkte inzetbaarheid.”

    Door die problemen met het wagenpark was er inderdaad hinder voor de planning van de werken en zijn zelfs de wagens van de leidinggevenden ingeschakeld. Wat dan weer de controle helemaal onmogelijk maakte, aangezien het volgsysteem in de wagens nog steeds niet werkt.

    De toestand is dus ernstig maar niet hopeloos.

    Wij geven hierboven het hele debat in extenso weer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons