De eerste stap naar een groenpark langs de Dender

    03 november 2021

    NINOVE – Schepen voor ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen) vroeg de gemeenteraad van 25 oktober om de goedkeuring voor de aanstelling van een ontwerper voor de inrichting van tuinzone binnen het projectgebied Inghelantsite. Dat is geraamd op € 135.000 (btw excl.).

    “Dit gedeelte betreft het groenpark, de kade en het vlonderpad over de Dender. Het zit niet in het dossier voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) en dus kunnen we dit nu al opstarten. Binnen het jaar kunnen we al het resultaat zien.”

    Lieven Meert (Samen) steunde deze aanpak volmondig, “er is nood aan extra groen”.

    Verdagen

    Rudy Corijn (Forza Ninove) zag dit even anders. Volgens hem was dit dossier technisch niet klaar en wou de meerderheid dit er ”op een onrespectvolle manier doorjagen. Dit is een krakkemikkig dossier, jullie maken er een rommeltje van. Jullie hebben nog steeds geen kaas gegeten van een motiveringsplicht. Jullieigen administratie geeft geen positief advies en je geeft geen enkele reden, waarom je daarmee geen rekening houdt.”

    Omdat het dossier niet rijp was, stelde hij voor dit te verdagen.

    Quick wins

    Noch Katie Coppens, noch haar collega’s Wouter Vande Winkel (Samen) en Alain Triest (Open VLD) waren het met Corijn eens.  Volgens hen was heel duidelijk uit de verschillende inspraakmomenten gebleken wat de Ninovieters op die plek willen.

    De realisatie van het hele RUP is een lange termijnvisie. Nu is het belangrijk om enkele ‘quick wins’ te realiseren. En dat is volgens hen perfect mogelijk. Deze aanpak betekent tijdswinst en laat al resultaat zijn binnen deze legislatuur.

    Info: Aanleg tuin Inghelantsite.

    Foto: Value Partners.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons