De Kleine Dender voor (minstens) anderhalf jaar dicht

    07 november 2022

    NINOVE – Volgens Rudy Corijn (Forza Ninove) haalt sportschepen Marc Torrekens (Open Vld) de limiet van september 2024 niet om het gerenoveerde zwembad te heropenen.

    Het raadslid vroeg tijdens de gemeenteraad van 24 oktober in 3 uitgebreide interpellaties naar een stand van zaken in het dossier van het zwembad De Kleine Dender. Dat gaat in maart 2023 dicht voor een heel grondige vernieuwbouw. Die operatie moet volgens een strak tijdschema verlopen om de heropening van september 2024 te halen… net 1 maand voor de gemeenteraadsverkiezingen.

    “Het mag duidelijk zijn, dat de geplande sluiting voor onbepaalde duur van het zwembad  op 23 maart 2023 enkel en alleen te maken heeft met het niet tijdig hernieuwen van de lopende milieuvergunning. Een nalatigheid, waarop ik u als schepen reeds jaren meermaals heb gewezen.”

    Haalbaar

    De schepen gaf een overzicht van de stand van zaken: “Alle betrokkenen blijven bij hun mening: starten in maart 2023, met een uitvoering van de werken op 15 tot 17 maand.”

    “Die ballon gaat in uw gezicht ontploffen”, riposteerde Corijn. “Het zwembad zal in 2023-2024-2025 gesloten blijven.” Dat een lid van de meerderheid wel informatie had gekregen over dit dossier en de andere raadsleden niet, vond hij bovendien zeer onrespectvol en getuigen van onbehoorlijk bestuur.

    Personeel

    De hele zaak veroorzaakt volgens Corijn veel ongerustheid bij het personeel, dat vragen heeft over de toekomst, zeker met het oog op de privatisering.

    “Het personeel krijgt een stand van zaken door de leidinggevende”, antwoordde schepen Torrekens. “Er waren vergaderingen op 25 maart en 17 oktober en nadien nog een mail met verduidelijkingen. Als we de definitieve inschrijver voor de werken kennen, zullen we het personeel inlichten, ook over de opvang binnen de stadsdiensten tijdens de werken.”

    “De schepen is enorm bezorgd om het personeel”, gaf burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) nog mee. “Maar we kunnen toch geen informatie geven als nog geen beslissing is genomen. Hij is er elke dag mee bezig en informeert over elke stap, maar dus alleen als er informatie is.”

    Namen noemen

    Toen Corijn een mailbericht begon voor te lezen, waarin een persoon bij naam werd genoemd, kreeg hij van de gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld) het deksel op de neus. “Dit is voor de besloten zitting volgens artikel 28 van de wet op het lokaal bestuur. We hadden een afspraak om geen personeelsleden met naam te vermelden.” De micro ging dicht voor Corijn.

    Het blijft hoe dan ook de vraag of de schepen zijn limietdatum van september 2024 haalt. De weddenschappen kunnen beginnen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons