De Kleine Dender zal totale renovatie ondergaan

    01 December 2021

    NINOVE – De gemeenteraad debatteerde maandag 22 november over de renovatie en de uitbreiding van het zwembad. Ook de eventuele privatisering ervan kwam ter sprake.

    Schepen voor sport Marc Torrekens (open VLD) presenteerde aan de gemeenteraad de gunningsleidraad voor het ontwerpen en het uitvoeren van de renovatie van het Zwembad De Kleine Dender. Daarin zit de verplichte optie vervat tot het onderhouden en exploiteren van het zwemwater.

    Renovatie

    De jurering van de inschrijvers zal gebeuren volgens een puntensysteem met als criteria: de prijs voor de renovatie en de uitbreiding, de architecturale kwaliteit en de duurzaamheid, het onderhoud en de exploitatie.

    De schepen somde nadien in extenso de verschillende onderdelen op, die worden gerenoveerd, samen met de uitbreidingen. Alles wel beschouwd blijven dus zowat enkel de vier muren overeind en kan je de vraag stellen of een volledige nieuwbouw niet interessanter geweest zou zijn.

    Privatisering

    De vragen vanuit de oppositie betroffen niet zozeer de werken zelf. Ze gingen vooral over de timing en vooral of de stad de uitbating van De Kleine Dender in privéhanden zou geven. In dat geval is het uitkijken naar de gevolgen voor het personeel en de prijzen voor de (Ninoofse) gebruikers.

    “Ik heb het woord privatiseren nog nooit vernoemd of zelf nog maar het gevoel daarover gegeven”, haastte de schepen zich om olie op de golven te gooien. “We zullen de mogelijkheden bekijken en het beheer in eigen handen proberen te houden. Maar als dit niet lukt is privatisering natuurlijk een optie.”

    Hij gaf nog mee, dat er 2 kandidaten waren, gelet op de heel specifieke opdracht. Mits een heel strakke timing zou de operatie eind 2024 moeten rond zijn. Bij die laatste bewering zag je sommigen grote ongelovige ogen opzetten. De oppositie onthield zich bij de stemming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons