De lengte doet er wel degelijk toe

    22 juni 2020

    NINOVE – Paul De Schepper (Samen) kaartte tijdens de virtuele gemeenteraad van 18 juni een probleem aan met de toegang tot het recycagepark.

    Dat de lengte er wel degelijk toe doet, ondervinden Ninovieters, die met hun wagen en aanhangwagen het recyclagepark willen binnenrijden. Als de totale lengte de 8 m overschrijdt, kunnen ze er niet in. Ze moeten dan rechtsomkeer maken. Tot hun grote frustratie deze van de lange rij wachtenden na hen.

    Hoog tijd om daaraan iets te doen, vond Paul De Schepper. “Het is de strikte toepassing van het reglement van 2006. Vóór de corona-crisis is dit met enige soepelheid gehanteerd. De voertuigen, die iets langer waren en op de weegbrug konden, kregen toch toegang. Nu komen veel gebruikers in de problemen. Velen hebben geïnvesteerd in een trekhaak en een aanhangwagen, voornamelijk om met afval naar het containerpark te kunnen gaan.”

    Hij wou dus graag weten waarom die tolerantie bij de heropening van het recyclagepark is afgeschaft. Hij drong aan dat de Ninoofse vertegenwoordiger bij ILvA zou pleiten voor een toegelaten lengte tot ± 9,7 m.

    “Volgens ILvA doet men dit om moeilijke manoeuvres te vermijden en de capaciteit van de aanvoer te beperken”, gaf schepen Wouter Vande Winkel (Samen) als antwoord. “Die 8 m is inderdaad wat verouderd. Onze vertegenwoordiger zal dit laten nakijken.”

    Aanpassing

    Die vertegenwoordiger in kwestie, Michel Casteur (Open VLD), vond de vraag van Paul De Schepper terecht. “Ik was daarvan zelf het slachtoffer op het containerpark van Geraardsbergen. Een heel probleem inderdaad. Ik zal zeker een wijziging voorstellen, want een gewone wagen met een gewone aanhangwagen zit haast altijd over die 8 m.”

    “Dat spel mag wel niet te lang duren”, drong De Schepper aan. “Vroeger kon het wel en de weegbrug kan het ook aan. Ik zie geen enkel argument tegen. Ik hoop dat je gehoor krijgt, want het is een zeer kleine moeite om dat voor Ninove aan te passen.”

    Schepen Alain Triest (Open VLD) trad hem bij: “Het is een kwestie van de detectie te verplaatsen. Mits een kleine aanpassing is dat probleem zo opgelost.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons