Dirk Vanderpoorten leidt al 10 jaar Ninoofse OCMW- en gemeenteraden

    20 maart 2023

    NINOVE – Als voorzitter zorgt Dirk Vanderpoorten voor het vlotte verloop van de maandelijkse raadszittingen. We overliepen met hem het afgelopen decennium, blikten vooruit naar het komende anderhalf jaar en maakten een zijsprong naar Berlijn en de Alpen.

    Het decreet lokaal bestuur van 22/12/2017 voorziet uitdrukkelijk een voorzitter, die de vergaderingen van het OCMW en de gemeenteraad leidt. Die taak is sinds begin 2013 in handen van Dirk Vanderpoorten (Open Vld).

    Kwaliteiten

    We hadden naar aanleiding van de tiende ‘verjaardag’ met hem een uitgebreid interview. Niet alleen over de taken, maar vooral over de kwaliteiten, waarover een goede gemeenteraadsvoorzitter moet beschikken. Geen sinecure, die soms heel wat diplomatieke vaardigheden vereist om standpunten te verzoeken en iedereen als een volwaardige gesprekspartner te behandelen.

    Uiteraard verliep ons gesprek tegen de achtergrond van de Ninoofse politieke situatie, de verschillende mens- en maatschappijvisies en de persoonlijke voorkeuren en aversies, die dit alles kleuren. Dirk Vanderpoorten is de penhouder van de laatste twee coalitieakkoorden. We vroegen hem zijn inschatting van de huidige politieke verhoudingen en keken ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024.

    Berlijn

    Een mens leeft niet van werk en politiek alleen, maar moet ook geregeld tijd maken voor totaal andere dingen; kwestie van de balans in evenwicht te houden.

    Voor Dirk Vanderpoorten zijn dat de regelmatige reizen naar Berlijn, een stad als geen ander, afgewisseld met rustgevende en fysiek uitdagende bergwandelingen in de Oostenrijkse Alpen.

    Daarnaast heeft hij nog een aantal projecten in de pijplijn zitten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons