Een huwelijksreceptie is geen zaak van hoogdringendheid

    22 februari 2022

    NINOVE – Voor aanvang van de digitale gemeenteraad maandag 21 februari wou burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) bij hoogdringendheid een punt op de agenda plaatsen. Ze kreeg daarvoor niet de vereiste twee derde meerderheid.

    Bij burgemeestersbesluit was de retributie op burgerlijke huwelijken tijdelijk weggevallen omdat in corona-tijden nadien toch geen receptie mogelijk was.

    “Sinds we vanaf vrijdag 18 februari in code oranje zitten, kan dit terug”, aldus de burgemeester. ”We hebben dit besluit dus ingetrokken en zullen terug retributie vragen voor de receptie naderhand. Dit moet de gemeenteraad nog bekrachtigen.”

    Hoogdringendheid

    En dus vroeg ze om dit punt bij hoogdringendheid te agenderen. Ze bracht ook aan, dat Dany Goessens (Forza Ninove) in het verleden haar had gevraagd de burgemeestersbesluiten systematisch te laten goedkeuren.

    “Hoogdringendheid geldt in principe als onherstelbare schade dreigt voor de stad”, stelde Guy D’haeseleer (Forza Ninove). “Dit is hier zeker niet het geval. Wij zullen dus tegen stemmen.”

    “Nu doen we het in het belang van de huwelijken en u reageert op die manier”, repliceerde de burgemeester licht gepikeerd.

    “Ik ben verbaasd, dat u mij daarin betrekt”, merkte Dany Goessens laconiek op. “Hier is zoals gezegd geen sprake van hoogdringendheid en ik snap niet het verband. Flauw van u.”

    Bij de stemming kwam de burgemeester maar aan 19 stemmen van de vereiste 22 stemmen voor een twee derde meerderheid en was haar voorstel meteen af geserveerd.

    De receptiewijn had een zure afdronk.

    Vandaag liet de burgemeester ons nog weten, dat het burgemeestersbesluit al uitvoerbaar is. “Het moet gewoon bekrachtigd worden. De wijn bij de huwelijken was niet zo zuur vandaag op de symbolische datum 2 02 2022.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons