Eindelijk oplossing in zicht voor de Minnenhofstraat

    15 december 2021

    DENDERWINDEKE – Wellicht komt binnen afzienbare tijd een einde aan de ergernis van de bewoners in de Minnenhofstraat. Stefaan Van Schepdael (Forza Ninove) kreeg de formele belofte van een parkeerstrook in halfverharding.

    Van Schepdael kwam tijdens de gemeenteraad van 13 december nog maar eens terug op het gebrekkig onderhoud en de slechte staat van de parkeerstroken in de Minnenhofstraat. Al op 20 juni en 11 november 2019 en 20 februari 2020 had hij de problematiek ervan aangekaart, alsnog zonder gunstig gevolg.

    Vragen

    En dus wou hij een stand van zaken in het dossier van de parkeerplaatsen.

    “Hebben jullie al een projectvergadering kunnen organiseren en wat is er uit de bus gekomen? Hebben jullie ondertussen al een oplossing voor de drassige, met boomschors opgevulde parkeerplaatsen? Zijn er daarover reeds klachten binnengekomen? Zijn er al interventies geweest van de stadsdiensten of de brandweer als gevolg van verstopte rioleringen?”

    Halfverharding

    Het antwoord van de sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) gaf enige glimp aan het einde van de tunnel. Niet meteen een belofte van het rijk van de vrijheid, maar toch.

    “Er is nog geen projectvergadering geweest. Maar als schepencollege hebben we besloten om die parkeerplaatsen daaruit te lichten. We zullen er spoedig een halfverharding laten aanbrengen, want het is zeer dringend. Er zijn inderdaad klachten geweest. De brandweerpost Ninove en wellicht ook deze van Denderleeuw zijn als eens langs geweest. De technische dienst is al twee keer gekomen voor verstopte rioleringen.”

    “Die projectvergadering was al van begin 2020 beloofd”, repliceerde het Forza-raadslid sarcastisch. “Inmiddels zijn 543 dagen verlopen; dat is een langere periode dan de regeringsvorming, die 541 dagen duurde.”

    Apart

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) had oren naar zijn ergernis en deze van de buurtbewoners.

    “Alleen hebben we als lokale overheid een voorbeeldfunctie: die berm is eigenlijk geen parkeerzone en het afgraven ervan gebeurde in strijd met het ruimtelijk uitvoeringsplan. De Minnenhofstraat zit in een ruimer kader, met een uitdoofscenario voor Steenhout. Bij hevige regenval zitten we zoals gezegd met verstoppingen van de riolering. Dus zullen we die strook scheiden van de rest van het plan en apart behandelen.”

    Marc Torrekens herhaalde zijn belofte om zo spoedig mogelijk werk te maken van die halfverharding.

    Stefaan Van Schepdaal bedankt hem voor het antwoord: “Dat stelt ons gerust na twee jaar.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons