Extra gemeenteraad over RUP Open Ruimte Ter Duyst

    07 april 2024

    NINOVE – De gemeenteraadsleden komen donderdag 11 april samen over 1 agendapunt: de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Open Ruimte Ter Duyst.

    Open Ruimte Ter Duyst is het gebied tussen de Expresweg/N28/N45, de Denderhoutembaan en de woonwijk Groeneweg.

    De opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor dat gebied is een jaar geleden gegund aan de intercommunale Solva. De stad wil het oorspronkelijke woonuitbreidingsgebied herbestemmen naar een openruimtebestemming. Hiermee wordt ook het onbebouwde en open karakter van het gebied juridisch bestendigd. Het biedt ook de gelegenheid om het trage wegennetwerk te evalueren en waar nuttig aan te vullen.

    De verschillende adviesinstanties gaven een gunstig advies voor het voorontwerp RUP. Op 29 maart 2024 besliste het college van burgemeester en schepenen dit ontwerp van RUP aan de gemeenteraad voor te leggen voor een voorlopige vaststelling.

    Dat gebeurt donderdag 11 april om 19.30 uur in de raadszaal van het stadhuis, Centrumlaan 100 Ninove. Je kunt de vergadering op afstand volgen via deze verbinding.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons