Extra parkeerzone in Minnenhofstraat nog niet voor meteen

    17 maart 2020

    DENDERWINDEKE – Een nieuwe interpellatie van Stefaan Van Schepdael (Forza Ninove) over de werkzaamheden in de Minnenhofstraat, leerde ons dat er nog niet meteen verbetering zit aan te komen. De burgemeester stelde wel de aanleg van een parkeerzone in het vooruitzicht.

    In de Minnenhofstraat is de parkeerdruk groot, vooral tijdens de voetbalwedstrijden van VK Eendracht Winnik. Een nieuwe parkeerregeling moest daaraan verhelpen. Maar het gebrek aan parkeergelegenheid bleef. Daarom was vorig jaar de aanleg van een parkeerstrook met een waterdoorlatende verharding als oplossing bedacht.

    Dat bleek minder evident dan gedacht. Op 6 november had het Forza-raadslid al enkele vragen gesteld in verband met die geplande en niet uitgevoerde werkzaamheden. Ook tijdens de zitting van 20 februari polste hij naar de stand van zaken in dat dossier. “Hebben de buurtbewoners een brief met uitleg gekregen van de werken in hun straat, zoals beloofd werd op de gemeenteraad? Heeft de projectvergadering al plaats gevonden? Zo ja, wat is het resultaat hiervan?”

    Parkeerzone

    “We kunnen van die zijstrook geen parkeerzone maken”, was het antwoord van burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Dat is in strijd met het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Maar we plannen een projectvergadering met de provincie en het Vlaams gewest voor de aanleg van een parking om reden van openbaar nut.”

    De bewoners zijn nog niet verwittigd omdat er nog geen concrete plannen zijn. “Pas als we weten hoe die parkeerzone er zal uitzien, kunnen we hen correct informeren. De zone zou iets breder zijn dan voorzien.”

    De burgemeester wou ook de idee ontkrachten dat het stadsbestuur niets zou doen voor Winnik. “Wij hebben in de Winnikse voetbal al voor € 585.000 geïnvesteerd. Het is dus een schande om het tegendeel te beweren.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons