Forza Ninove heeft veel vragen bij integratie- en taalbeleid van de stad

    24 april 2019

    NINOVE – Met niet minder dan vijf interpellaties neemt Forza Ninove het beleid van de stad op de korrel inzake het gevoerde diversiteits-, integratie- en taalbeleid.

    Schepen Joost Arents mag donderdagavond 25 april de rug rechten om de vele Forza-interpellaties het hoofd te bieden.

    Guy D’Haeseleer wil weten wat het voeren van een ‘actief diversiteitsbeleid’ inhoudt. En wat het concreet betekent dat ‘de personeelsleden van de stad een afspiegeling zijn van alle Ninovieters’, zoals de meerderheid in de startnota aankondigde.

    Verder heeft hij vragen bij een vormingsaanbod tot communiceren en samenwerking in multiculturelecontext voor het stadspersoneel. Daarnaast blijft hij kritisch over het taalgebruik van het OCMW-personeel ten aanzien van sommige cliënten.

    Hij stelt ook voor de uiterlijke neutraliteit voor alle werknemers in/voor de stad en het OCMW – zoals voorzien in de startnota – uit te breiden tot alle ambtenaren, ook zonder loketfunctie.

    Zijn partijgenote Ilse Malfroot wil tenslotte weten welke inspanningen het (stedelijk) onderwijs onderneemt in verband met het taalgebruik en de integratie van anderstalige leerlingen en hun ouders.

    Info: gemeenteraad donderdag 25 april om 19.30 uur in de raadzaal, Centrumlaan 100 Ninove – AgendaLivestream via Ninofmedia.
    https://www.ninofmedia.tv/livestream

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons