Forza-Ninove met totaal vernieuwde lijst naar verkiezingen

    18 juli 2018

    NINOVE – Met de slogan ‘een hart voor Ninove’ trekt Forza naar de kiezer. De absolute speerpunten van het verkiezingsprogramma blijven veiligheid, het Vlaams karakter van de stad, een nieuwe politieke cultuur én de leefbaarheid van Ninove.

    “De verkiezingen van 14 oktober bieden een unieke kans om eindelijk een ander maar vooral beter en verfrissend bestuur aan het roer te brengen van een momenteel zwalpend stadsschip”, aldus voorzitter Ilse Malfroot. “Met ‘een hart voor…’ richt Forza Ninove zich ook specifiek tot een aantal doelgroepen: onder meer jongeren, zelfstandigen en ondernemers, ouderen, het verenigingsleven en de sociaal zwakkeren.”

    Kandidaat-burgemeester

    Guy D’haeseleer is kandidaat-burgemeester en wil in Ninove de elementaire logica der dingen herstellen: “Wie de meeste stemmen haalt wordt burgemeester. Hij haalde immers steeds meer stemmen dan de laatste drie Ninoofse burgemeesters. Ninove heeft nood aan een sterke en ervaren politicus, die de problemen durft aan te pakken in plaats van ze onder de mat te vegen. Iemand die ook een duidelijk visie ontwikkelt ten aanzien van het steeds groter wordend aantal maatschappelijke problemen. Tot 14 oktober willen wij 10.000 gezinnen bezoeken om deze mensen persoonlijk te overtuigen van de unieke kans die zij nu krijgen.”

    Totaal vernieuwde lijst

    Forza Ninove trekt op 14 oktober naar de kiezer met een totaal vernieuwde lijst. Niet minder dan 20 kandidaten zullen voor de eerste maal deelnemen aan de verkiezingen. 22 van de 33 plaatsen op de lijst zijn vastgelegd via lottrekking.

    “Ongeveer de helft van de lijst (16 kandidaten) zijn zelfstandigen: 13 voltijds, 2 zelfstandigen in bijberoep en 1 gepensioneerd ondernemer. De middenstand is een belangrijke doelgroep. De Ninoofse jeugd krijgt eveneens bijzondere aandacht met drie twintigers op de lijst.”

    Forza Ninove wil absoluut 1.620 stemmen winnen t.o.v. de vorige verkiezingen. “Dit zou betekenen dat de huidige coalitie geen meerderheid meer heeft in de Ninoofse gemeenteraad.”

    Grote bevraging

    De partij legt momenteel de laatste hand aan haar programma. “De resultaten van de grote enquête, die we vorig jaar hielden, vormt de basis ervan. Niet minder dan 1.800 gezinnen vulden deze enquête in, digitaal of op papier. Dat is ongeveer 10 % van de bevolking wat een zeer representatief beeld geeft van de mening van de Ninovieter.”

    De volledige lijst

    1. Guy D’haeseleer – Neigem
    2. Ilse Malfroot – Outer
    3. Jurgen De Schrijver – Pollare
    4. Dirk Van Herreweghe – Ninove
    5. Caroline Vanbrabant – Outer
    6. Rudy Corijn – Pollare
    7. Gerd Rassaerts – Meerbeke
    8. Sophie Tiebergijn – Ninove
    9. Annick Geerts – Outer
    10. Dirk Verdoodt – Denderwindeke
    11. Pascal Schietecat – Ninove
    12. Veerle Vanderpoorten – Outer
    13. Sabrina Sorgeloos – Neigem
    14. Femke D’hondt – Ninove
    15. Dirk Van Opdenbosch – Meerbeke
    16. Fleur Wets – Ninove
    17. Stefaan Van Schepdael – Denderwindeke
    18. Thomas Lobyn – Denderwindeke
    19. Dany Goessens – Ninove
    20. Levi Verberckmoes – Appelterre-Eichem
    21. Sanne Plancke – Denderwindeke
    22. Sofie Steenhout – Appelterre-Eichem
    23. Ann Beque – Appelterre-Eichem
    24. Bavo Ardans – Okegem
    25. Karolien Van Den Spiegel – Ninove
    26. Vera Van Damme – Ninove
    27. Sandra Lannoy – Pollare
    28. Katja Wets-Legrand – Nederhasselt
    29. Luc Roelandt – Outer-Lebeke
    30. Hedwig Steenhout – Appelterre-Eichem
    31. Raf Waltniel – Meerbeke
    32. Stania Van Loo – Ninove
    33. Renaat Raes – Voorde

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons