Forza Ninove mikt op 3 parlementsleden bij Vlaamse en federale verkiezingen

    15 oktober 2023

    NINOVE – Vlaams Belang maakte zaterdag 14 oktober de topplaatsen bekend op de verschillende lijsten voor de volgende Vlaamse en federale verkiezingen.

    Stemmenkanon en Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer behaalde 56.708 voorkeurstemmen in 2019. Hij voert opnieuw de Oost-Vlaamse lijst aan voor het Vlaams parlement.

    Huidig Vlaams parlementslid Ilse Malfroot kreeg opnieuw de 6de plaats toegewezen, wat haar een verlengd verblijf in het Vlaams parlement zal opleveren.

    Somers

    Voorzitter Guy D’haeseleer is ook tevreden met de herintrede van gewezen gemeenteraadslid Werner Somers in de actieve politiek.

    Somers ging in 2014 als jurist-vertaler aan de slag bij het Hof van Justitie van de Europese Unie en verliet daardoor in 2016 de Ninoofse gemeenteraad. Hij is licentiaat Germaanse filologie, behaalde masters in de rechten (Nederlands recht en Belgisch recht) en een doctoraat in de rechten (Internationaal recht). Daarnaast is hij deeltijds universitair docent.

    Werner Somers zal de 5de plaats bekleden op de Oost-Vlaamse Kamerlijst.

    Team

    Guy D’haeseleer: “Ik ben zeer tevreden, dat ik er mee heb kunnen voor zorgen dat Werner fulltime politiek actief kan worden. Hij is ongetwijfeld een grote versterking voor onze partij en zal mee een belangrijke rol spelen op lokaal en nationaal niveau. We werken tevens verder aan een sterk en deskundig team, dat ook in Ninove de hoge verwachtingen zal kunnen inlossen.”

    Dat Forza Ninove hoogstwaarschijnlijk vanaf juni 2024 niet minder dan 3 parlementsleden in zijn rangen zal tellen, is uniek. “Het is de beloning voor de jarenlange uitstekende partijwerking en dito verkiezingsresultaten. Het is absoluut onze bedoeling om nog jaren het bolwerk van het Vlaams Belang te blijven.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons