Forza Ninove Solidair bouwt eigen sociale werking uit

    09 mei 2020

    NINOVE – Forza Ninove heeft naast haar politieke ook een sociale werking opgestart: ‘Forza Ninove Solidair’. De organisatie wil een drietal acties per jaar voeren voor bepaalde doelgroepen.

    “Het idee ontstond na onze mondmaskeractie”, aldus Dany Goessens. Hij zit voor Forza Ninove in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) en is de coördinator van ‘Forza Ninove Solidair’. “Wij deelden in totaal 4.000 speciale mondmaskers uit aan de rustoorden, de gezondheidswerkers en Ninoofse burgers. Door het succes van deze actie en de dankbare reacties besloten wij om dit initiatief een structureel karakter te geven.”

    En zo ontstond ‘Forza Ninove Solidair’. “Het is nog pril natuurlijk. Maar we wilden echt meer doen, vooral socialer, want daaraan is volgens ons in Ninove echt wel nood. Het is de bedoeling om jaarlijks een drietal sociale acties op het getouw te zetten, gericht op bepaalde doelgroepen.”

    Om dit te kunnen realiseren zal de politieke vleugel van Forza Ninove de helft van al zijn inkomsten voorzien voor de sociale werking. Die inkomsten haalt de partij uit de afdrachten van de mandatarissen, lidgelden en de opbrengst van het eetfestijn.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons