Forza Ninove vindt toestand serviceflats onaanvaardbaar

    13 juli 2022

    NINOVE – De partij is andermaal niet te spreken over de manier, waarop het OCMW de serviceflats in de Burchtstraat beheert.

    “De manier, waarop men in onze stad met zijn bewoners omgaat, tart elke verbeelding” aldus Forza Ninove. “In volle zomer ziet de plaats, waar de bewoners een praatje zouden kunnen maken of nog een beetje zouden kunnen genieten van het zonlicht, er momenteel niet uit.”

    Gebreken

    Raadslid Rudy Corijn (Forza Ninove) interpelleerde in de gemeenteraad van 13 december vorig jaar al over een aantal gebreken in verband met de parlofonie en de onveilige toegang tot het gebouw achteraan.

    Toen beloofden de schepen voor patrimonium Joost Arents (Onafh.) en voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) een oplossing. Die laatste gaf toe, dat de stad steken liet vallen in het beheer van die sociale flats. De verkoop aan een sociale huisvestingsmaatschappij drong zich op.

    Menswaardig

    Al lijken de problemen volgens Forza Ninove nog steeds niet van de baan.

    “In plaats van gevangenissen te bouwen, zou Ninove er beter eerst voor zorgen, dat onze ouderen op een menswaardige manier hun spreekwoordelijke ‘oude dag’ kunnen slijten. Op deze schandelijke manier worden de bewoners, die vaak minder mobiel zijn, verplicht om ganse dagen thuis binnen te zitten en dreigen ze sociaal volledig geïsoleerd te geraken.”

    Forza Ninove eist, dat onmiddellijk wordt ingegrepen en de toestand hersteld.

    “De huidige toestand getuigt van een compleet wanbeleid en een totaal gebrek aan respect voor onze ouderen. Het is duidelijk, dat onze stad verder verkommert als gevolg van slecht bestuur. Hieraan moet dringend een einde komen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons