Fractieleiders manen eigen meerderheid tot spoed aan

    04 oktober 2021

    NINOVE – Uiteraard steunden de fractieleiders van de twee meerderheidsblokken de septemberverklaring en de budgetwijzingen. Het tegendeel zou hebben verbaasd. Al viel bij hen toch enige onrust te bespeuren.

    Zowel Lieven Meert (Samen) als Stijn Vander Elst (Open VLD) lieten tijdens de zitting van 21 september niet na hun appreciatie te betuigen voor de manier, waarop het stadsbestuur de corona-crisis heeft aangepakt. Nu het ergste wellicht/hopelijk achter de rug is, keken beiden ook naar de toekomst; met in het achterhoofd wellicht de cruciale verkiezingen van oktober 2024.

    Concreter

    “Investeringen zijn doorgeschoven naar later”, stelde Lieven Meert vast. “Hoe kunnen we de realisatiegraad verhogen? Het personeel verlaat de stadsdiensten. Wat doen wij er aan? De klimaatverandering betekent code rood voor de mensheid. We zullen ook hier een serieuze tand moeten bijsteken. Welke concrete stappen nemen jullie om dit te beperken en om te gaan met de gevolgen ervan?”

    Ook voor Vander Elst mocht de focus terug naar de andere dan de corona-maatregelen. “We moeten de draad terug opnemen, want elk jaar dat niets gebeurt, is een verloren jaar. De middelen zijn er en we moeten bijkomend personeel aanwerven. De investeringen moeten we opdrijven.”

    En dus vroeg hij een concrete stand van zaken aan de verantwoordelijke schepenen over: het stationsplein, de verfraaiing van de binnenstad, de bibliotheek, het park Burchtdam en de naderende deadline, de verschillende ruimtelijke uitvoeringsplannen, de plannen voor de deelgemeenten, de wegen- en rioleringswerken.

    Het was duidelijk: de beide grote fracties willen hun meerderheid tot meer concrete daadkracht aanzetten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons