Franky Beeckmans nieuwe voorzitter Vooruit Ninove

    28 oktober 2023

    NINOVE – Stijn Vermassen zwaait af als voorzitter van Vooruit Ninove. Franky Beeckmans is unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter.

    “Stijn loodste de afdeling door moeilijke periodes”, aldus de Vooruit-perstekst bij de aankondiging van de voorzitterswissel. “Ondanks de nationale tegenwind en de moeilijke sociale context van COVID-19 bleef de afdeling draaien en bleef de blik gericht op de heropstart. Dat deze inspanningen geloond hebben, zagen we in 2023 met enkele nieuwe, jonge leden en een zeer geslaagde 1 mei-viering. Stijn mag dus met fierheid terugkijken op zijn periode als voorzitter nu hij zich aan zijn nieuwe belangrijke taak wijdt als gemeenteraadslid.”

    Zichtbaarheid

    De leden verkozen Franky Beeckmans unaniem tot de nieuwe voorzitter.

    “De leden gaven hem het vertrouwen om de stevige uitdagingen, die 2024 zal brengen, aan te pakken en alles in goede banen te leiden. Ter ondersteuning van zijn takenpakket zijn Robby Ricour en Michiel Scheerlinck verkozen tot de ondervoorzitters van de afdeling. Waar Franky de kar zal trekken, zullen Robby en Michiel hem bijstaan door zoveel mogelijk van de praktische organisatie van zijn schouders te nemen.”

    Franky’s kandidatuur voor het voorzitterschap van Vooruit Ninove draaide vooral om zichtbaarheid.

    “Als Vooruit Ninove sterker wil worden, moet het voor de Ninovieter bovenal zichtbaar en aanwezig zijn. Elke inwoner van de stad moet op 13 oktober 2024 weten, dat Vooruit Ninove er staat, dat het kandidaten heeft en dat het een concreet beleid wil uitwerken. In samenwerking met schepen Katie Coppens en gemeenteraadslid Stijn Vermassen wil Franky de partij naar de verkiezingen brengen met een smoel en een programma. De Ninovieter kan dus op Vooruit rekenen om de komende periode haar doel van een sociaal, warm en aangenaam Ninove voluit na te streven.”

    Vragen

    Daarmee is natuurlijk niet de vraag beantwoord of Vooruit met de gemeenteraadsverkiezingen als een aparte partij zal opkomen, dan wel in een brede ‘burgemeesterscoalitie’. Evenmin kregen we de bevestiging van de hardnekkige stadhuisgeruchten als zou Stijn Vermassen de ontslagnemende schepen Wouter Vande Winkel (Samen) opvolgen.

    De toekomst zal het uitwijzen. Of zoals tourwinnaar Bradley Wiggins ooit placht te zeggen: “It ain’t over till the fat lady sings.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons