Geen padel aan de Bovenhoekstraat

    01 november 2021

    OUTER – Schepen voor ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen) bevestigde tijdens de gemeenteraad van 25 oktober, dat in het RUP Bovenhoekstraat-Outerstraat-Brakelsesteenweg geen plaats is voor padelterreinen.

    Het voorontwerp voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Bovenhoekstraat voorziet zones voor:
    – gemengd openruimtegebied,
    – dagrecreatie t.h.v. Online fitness,
    – lokale bedrijvigheid t.h.v. garage Schokkaert,
    – voor woongebied t.h.v. de bestaande lintbebouwing.

    Op 1 februari 2021 besliste het college van burgemeester en schepenen om het tracé van de voetweg nr. 92, die over het procesgebied loopt, aan te passen en mee op te nemen in het ontwerp. De stad draagt de kosten voor de aanleg van de nieuwe voet- en fietsweg in KWS.

    Padel

    “Dit is een voorlopig uitvoeringsplan”, gaf de schepen nog mee. “Er volgt nog een openbaar onderzoek met de mogelijkheid om bezwaren in te dienen. Na eventuele aanpassingen, komt dan het definitieve plan nog eens op de gemeenteraad.”

    Ze benadrukte ook dat het gaat om geluidsarme recreatie, “zowel overdekt als in openlucht. Padelterreinen zijn hier verboden.”

    De meerderheid aanvaardde het ontwerp, de Forza-fractie onthield zich bij de stemming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons