Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “We zien ze liever niet komen”

    09 September 2021

    NINOVE – “Polarisatie ontstaat wanneer beleidsmakers een beleid voeren, dat niet is gedragen door de bevolking”, aldus D’haeseleer. Hij reageert hiermee op het bezoek vanVlaams minister Bart Somers (Open VLD) aan het Sociaal Huis van Ninove.

    Tijdens dat bezoek op dinsdag 07 september ging het over de uitdagingen en de initiatieven, die de stad neemt om polarisatie tegen te gaan. Hiermee was het startschot gegeven van een reeks bezoeken aan verschillende lokale werkingen door het Agentschap Integratie en Inburgering.

    Beleid

    In een reactie daarop zegt Guy D’haeseleer dat “polarisatie ontstaat, wanneer beleidsmakers een beleid voeren, dat niet is gedragen door de bevolking. De massale immigratie zorgt ervoor dat er geen noodzaak meer is om zich te integreren. Die allochtone groepen vormen een gemeenschap binnen de gemeenschap met hun eigen taal, winkels en activiteiten.”

    Vol is vol

    Volgens de Forza-voorman “moeten vooral maatregelen worden genomen om in eerste instantie de instroom van vreemdelingen tegen te gaan. Ninove moet zich uitgesproken profileren als een Vlaamse stad en aan anderstaligen vragen om zich niet in onze gemeente te vestigen. We moeten duidelijk stelling nemen: vol is vol, genoeg is genoeg. Wij van Forza Ninove vragen anderstalige inwijkelingen om zich in het Franstalig landsgedeelte te vestigen. We zien ze liever niet komen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons