Guy D’haeseleer lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in 2024

    02 november 2022

    NINOVE – Het bestuur van Forza Ninove duidde op haar laatste vergadering Guy D’haeseleer unaniem aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Hij is kandidaat-burgemeester en de partij gaat resoluut voor de absolute meerderheid.

    De partij van Guy D’haeseleer legde tot op heden een indrukwekkend parcours af bij de gemeenteraadsverkiezingen.

    Verkiezingsjaar % stemmen Zetels
    1994 5,8 % 1
    2000 12,9 % 4
    2006 23,6 % 8
    2012 26,5 % 9
    2018 40,0 % 15

     

    Absolute meerderheid

    Forza Ninove wil met de volgende verkiezingen in Ninove het cordon sanitaire doorbreken. Indien de partij 42,5 % van de stemmen behaalt, heeft ze een absolute meerderheid in zetels in de gemeenteraad en kan ze alleen besturen.

    “Forza Ninove wil dan ook geschiedenis schrijven”, aldus de partij in een persbericht, “en onze stad eindelijk geven waar ze al die jaren al naar verlangt: een ander en vooral beter bestuur.”

    Oproep

    De afschaffing van de stemplicht vormt een bijkomende uitdaging.

    “Deze afschaffing is er gekomen in de hoop, dat de kiezers van het Vlaams Belang/Forza Ninove zouden afhaken. Guy D’haeseleer is er echter van overtuigd, dat de kiezers van Forza Ninove beseffen, dat we er heel dicht bij zijn en ze deze unieke kans niet mogen laten liggen. In deze strijd telt elke stem.”

    Guy D’haeseleer hoopt, dat de N-VA bereid zal zijn tot samenwerking.

    “De hand werd uitgereikt maar ik vrees, dat de lokale N-VA zal moeten handelen volgens de wetten van Bart De Wever, die uitkijkt naar een samenwerking met Vooruit. Een nationalistische stem voor N-VA zou in dat geval een stem zijn voor de versterking van de huidige coalitie.”

    Bevraging

    Forza Ninove zal nog voor nieuwjaar een grote bevraging organiseren onder de Ninoofse bevolking.

    “Via een enquête zal elke Ninovieter de kans krijgen om zijn mening te geven over het huidige beleid en tal van andere stellingen en voorstellen. Deze enquête zal zowel op papier als digitaal kunnen worden ingevuld.”

    5 voor 12

    De partij start vandaag haar pré-campagne onder de slogan ‘het is 5 voor 12!’.

    “Deze legislatuur heeft al aangetoond, dat de anti-Forza Ninove-coalitie niet werkt. De leden van het schepencollege rollen al vechtend over de straat en de stad slaagt er niet in om haar kerntaken (onderhoud groen en wegen; bereikbaarheid van stadsdiensten en politie enz.) op een degelijke manier ter harte te nemen. Onze stad wordt reeds te lang bestuurd door steeds dezelfde mensen en partijen. Dit leidt tot normenvervaging en een ons-kent-ons-mentaliteit. Het is daarom hoog tijd voor vernieuwing. Die kan in onze stad alleen maar worden gebracht door een absolute meerderheid van Forza Ninove. Alle andere formules betekenen niets anders dan het behoud of de uitbreiding van de huidige coalitie.”

    De boodschap aan de Ninovieters is voor Forza Ninove duidelijk: “Wie eindelijk een nieuw bestuur aan de macht wil brengen, wie het cordon sanitaire wil doorbreken, wie kiest voor een Vlaams en rechts beleid, heeft maar 1 keuze: een stem voor Forza Ninove.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons